Hlavní obsah

Nováček poznává sílu KHL. Popradský Lev prohrál o jediný gól jedenáctý zápas

Prohrál. A opět o gól. Hokejový Lev z Popradu si v premiérové sezóně Kontinentální ligy musí projít nováčkovskou daní. V nejsledovanější evropské lize body sbírá pomalu a boj o play-off bude složitý. Slovenskému mužstvu chybí body za porážky, které jsou o pouhý jeden gól. Těch má na kontě tým zpod Tater už jedenáct. Každý třetí zápas prohra o jednu trefu.

Foto: www.hclev.eu

Bartečko z Popradu před brankářem Štěpánkem z Petrohradu.

Článek

Z třiadvaceti týmů hrající KHL má Lev 35 bodů. Jen tři týmy mají méně bodů. Na čele ruské ligy je Petrohrad, se kterým Lvi ve čtvrtek prohráli. Jak jinak o gól. Tentokráte 3:2. Hráči kouče Radima Rulíka nestačili na tým vedený zkušeným trenérem Milošem Říhou. Ten má v tabulce třiasedmdesát bodů a je nejlepší.

„Dostali jsme dva nešťastné góly. Vyrovnání viselo ve vzduchu, pasivitu Petrohradu jsme měli potrestat. SKA má však reprezentačního gólmana a špičkové mužstvo,“ zhodnotil pro klubový web Rulík soupeře a českého gólmana Jakuba Štěpánka, který má v KHL sedmou nejlepší procentuální úspěšnost zákroků.

„Ve třetí třetině nás domácí tlačili, ale s vypětím všech sil jsme výhru udrželi,“ okomentoval Říha těsné vítězství.

O body i na Štědrý den

Popradští Lvi předchozí utkání také prohráli o jednu trefu. Slavilo Dinamo Riga. „Byl to smolný gól, nevyužili jsme šance, které jsme měli,“ litoval Vladimír Mihálik. Naposledy proti nejlepšímu mužstvu ligy prožil Poprad stav, kdy jediná trefa určila, že on je ten, který padne. Pojedenácté o gól.

Nováček odehrál v KHL 34 zápasů, sbírá zkušenosti. Na této cestě dokázal vyhrát jedenáctkrát, porážek musel skousnout třiadvacet. Téměř polovina byla o jeden jediný gól.

Lvi navléknou výstroj i na Štědrý den, kdy hrají doma od třinácti hodin s Atlantem Mytišči. Třeba se jim právě v tento den podaří přidat gól navíc, takový vánoční dárek. „Hokej je naše práce, musíme ji zvládnout, jsme profesionálové,“ dodal Mihálik na odpolední utkání před štědrovečerní večeří.

Reklama

Související témata: