Hlavní obsah

Spartak - Riga 2:5Radil 17. gólem v KHL nezabránil nečekané prohře Spartaku s Rigou

Aktualizováno

Útočník Lukáš Radil neodvrátil 17. gólem v sezoně Kontinentální hokejové ligy nečekanou porážku Spartaku Moskva 2:5 s nejhorším týmem soutěže Dinamem Riga. Lotyšský klub vyhrál po šesti porážkách a připsal si teprve třetí vítězství v řádné hrací době v ročníku.

Foto: Profimedia.cz

Robin Hanzl a Lukáš Radil se radují z branky

Článek

Radil potvrdil pozici druhého nejlepšího českého střelce v KHL za suverénním Dmitrijem Jaškinem z Dynama Moskva v 8. minutě, kdy mu v brejku dva na jednoho ideálně přihrál krajan Robin Hanzl.

Spartak ještě v druhé třetině vedl 2:1, pak už ale skórovali jen hosté. Svěřenci trenéra Olega Znaroka, kteří jsou na hraně postupu do play off, tak utrpěli další výraznou porážku po pondělním debaklu 0:6 v derby s Dynamem.

První gól po návratu do KHL vstřelil sedmatřicetiletý útočník Ilja Kovalčuk. Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa skóroval hned v prvním utkání za Omsk, v druhé třetině vyrovnal stav zápasu s Kunlunem na 2:2.

Hosté překonali Šimona Hrubce v 60. minutě, po asistenci Vojtěcha Mozíka srovnali na 3:3 a v samostatných nájezdech posléze získali bod navíc. Český brankář si v utkání připsal 44 zákroků.

Výsledky KHL:
Spartak Moskva - Dinamo Riga 2:5 (za domácí Radil 1+0, R. Hanzl 0+1)
Omsk - Kunlun Red Star 3:4 po sam. nájezdech (za hosty Mozík 0+1)
Barys Nur-Sultan - Magnitogorsk 3:2 v prodl.
Nižnij Novgorod - Jaroslavl 6:5
Dinamo Minsk - Nižněkamsk 4:5
HK Soči - Čerepovec 6:2
Jokerit Helsinky - Petrohrad 2:1
Viťaz Podolsk - Dynamo Moskva 1:5

Reklama