Hlavní obsah

Hokejisty Lva překvapila atmosféra v Bratislavě. Novotný ukázal divákům prostředník

Bratislava

První ze tří po sobě duelů na bratislavském ledě zvládli. Hokejisté Lva v nedělním třetím čtvrtfinále play off KHL oplatili Doněcku porážku v prodloužení a ujali se vedení v sérii 2:1. Co však hráče českého týmu zaskočilo, že slovenští diváci fandili ukrajinskému celku. „Říkali jsme si před utkáním, že fanoušci budou na naší straně, ale to se nestalo. Docela mě to mrzí, je to smutný," řekl po utkání kapitán Lva Jiří Novotný.

Foto: Jan Koller, ČTK

Mikko Mäenpää ze Lva v šanci před brankářem Doněcku Michaelem Leightonem.

Článek

Nepřátelskou atmosféru si Novotný nedokázal vysvětlit. „Před několika lety jsme byli jedna země. Když chtějí fandit Donbassu, tak ať fandí," řekl. K rozhodujícímu gólu Novotný dodal: „Byla to velká úleva, když to tam padlo. V prodloužení bylo vidět, že máme víc sil. Byly tam dvě oslabení, kdy jsme mohli inkasovat. Hned poté jsme dali nádherný gól a získali jsme strašně důležité vítězství."

Hokejisté díky nastavením strávili v posledních dvou zápasech na ledě 200 minut, Novotný si ale na nedostatek sil nestěžoval. „Nevím, jako to bylo u Donbassu, ale my stále točíme čtyři lajny. Bohudík, dneska jsme byli šťastnější my," dodal.

Čeho mohl litovat bylo, že v nepříznivé atmosféře neudržel po vítězné brance Michala Řepíka nervy na uzdě a vyslal směrem k divákům neslušné gesto s prostředníčkem. „Něco jsem tam udělal s prstem," řekl vyhýbavě kapitán Lva k momentu, za nějž stačil vyfasovat trest do konce utkání.

Řepíka atmosféra nepřekvapila

Podle Michala Birnera měl Lev více sil, které ušetřil v prvním kole play off. „Oni museli hrát sedm zápasů, my jenom čtyři. Nikdo však nemohl čekat, že Donbass porazíme 4:0. Je to hodně kvalitní soupeř," řekl. Birner se k atmosféře na bratislavském stadiónu nechtěl příliš vyjadřovat. „Jsem z toho kapánek zklamaný. Pokud na šampionátu český národní tým vypadne, tak většina Čechů fandí Slovákům. Tady je to úplně naopak," dodal.

Střelec rozhodujícího gólu Michal Řepík po utkání konstatoval, že před střelou zakřičel na Petra Vránu, který mu to tam hodil zpátky. „Pak jsem jenom vystřelil na bránu. Naštěstí to tam propadlo," uvedl. „Jsme rádi, že jsme tady vyhráli. O to samé se pokusíme i zítra," dodal.

Atmosféra na stadiónu Řepíka nepřekvapila. „Nám to nevadí. Jsme na to zvyklí, když tady hrajeme proti Slovanu. Jsme rádi, že přišli a že nebylo prázdné hlediště. Něco na nás po zápase pokřikovali, tomu se můžeme jen zasmát, protože my pořád hrajeme a oni jsou už dávno doma," dodal.

Lukáš Kašpar z Doněcku litoval, že neproměnil svou šanci při vedení ukrajinského celku. „Měl jsem dát svoji šanci za stavu 2:1. Teď už to zpátky nevrátím," uvedl. Kašpar byl příjemně překvapený, že diváci fandili Doněcku. „Bylo to pěkné. Zítra musíme dát o gól víc, než Lev," dodal.

Reklama