Hlavní obsah

Zase ta stejná písnička! Slovan opět dluží hráčům a hrozí mu konec v KHL

Ta písnička se každým rokem opakuje a ani letošek není výjimkou. Hokejový Slovan Bratislava opět dluží svým hráčům peníze za uplynulý ročník Kontinentální ligy a vedení soutěže pohrozilo, že pakliže nebude veškerá částka uhrazena, nebude klub připuštěn do nové sezóny.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slovanu Bratislava Miloš Říha.

Článek

„V případě nesplnění svých povinností bude na představenstvu ligy předložen návrh, aby dotyčné kluby nebyly do další sezóny přijaty," informovala ruská tisková agentura TASS stanovisko vedení Kontinentální ligy.

Kromě Slovanu se s finančními problémy potýká i dalších osm mužstev KHL - Vladivostok, Astana, Dinamo Minsk, Dynamo Moskva, Lada Togliatti, Medveščak Záhřeb, Novosibirsk a Soči.

Podle informací slovenských médií měli hráči bratislavského celku dostat poslední výplatu v lednu. Od té doby nic. Klub tedy dluží peníze za únor, březen a duben, vyplaceny nebyly ani slíbené prémie za postup do play off, kam se svěřenci českého kouče Miloše Říhy probojovali a následně v jeho prvním kole vypadli s moskevským CSKA.

Dluhy musejí být uhrazeny do 6. července

Všechny týmy nemají na srovnání dluhů už příliš času. Seznam mužstev startujících v KHL v sezóně 2016/17 by měl být totiž schválen už 6. července a o devět dní později bude znám i rozpis zápasů základní části, která odstartuje 22. srpna.

Bude u toho i Slovan, na jehož soupisce figuruje i šest českých hráčů (obránce Tomáš Kundrátek a útočníci Tomáš Kubalík, Václav Nedorost, Lukáš Vopelka, Radek Smoleňák a Jakub Valský)?

Reklama

Související témata: