Hlavní obsah

Nájezd, jaký jste ještě neviděli. Rus použil hokejku jako oštěp

Hokejisté se občas snaží vymýšlet nejrůznější neotřelé finty, jakými by v samostatných nájezdech přelstili gólmana soupeře. Ovšem trik, který předvedl ruský hokejový útočník Kazaně a spoluhráč Jiřího Sekáče Vladimir Tkačev, nemá obdoby. Svou hůl totiž použil jako oštěp.

Gól hodem hokejkou jako oštěpem

 
Článek

Kazaň v tradiční předsezónním turnaji o Pohár hejtmana kraje Nižního Novgorodu porazila před nacházející sezónou Kontinentální ligy Nižněkamsk 4:1 a vedle samotného zápasu si přítomní diváci užili i doprovodnou show.

Nejvíce byli u vytržení z Vladimira Tkačeva. Rodák z Dněpropetrovsku, který však má i ruské občanství a za seniorský tým sborné odehrál v únoru 2015 dva duely Euro Hockey Tour proti České republice, totiž během exhibičních nájezdů nabral ve středovém kruhu puk na svou hokejku a směřoval k brankáři Nižněkamsku.

Když byl před ním, svou hůl použil jako oštěp a hodil ji i s pukem ležícím na čepeli do sítě. Pochopitelně, že v běžném utkání by gól podle pravidel nemohl být uznán, v tomto případě ale nikdo neprotestoval a Tkačevovi naopak diváci na tribunách bouřlivě tleskali.

Reklama

Související témata: