Hlavní obsah

Černý start v KHL. Smoleňák má zlomenou klíční kost a musí na operaci

Praha

Hodně smutný start do sezóny KHL potkal českého útočníka ve službách Slovanu Bratislava. Radek Smoleňák má na dva měsíce od hokeje nucenou pauzu, po kontaktu se soupeřem si zlomil klíční kost. Slovenský klub prohrál úvodní zápas na ledě AK Bars Kazaň 1:2 a přišel také o útočníka první formace.

Foto: Petr Horník, Právo

Na hokej musí Radek Smoleňák na pár týdnů zapomenout, čeká ho operace zlomené klíční kosti.

Článek

„Neuvěřitelná smůla hned v prvním utkání. Víc než těsná porážka v Kazani nás mrzí ztráta Radka Smoleňáka, který má podle první diagnózy zlomenou klíční kost po nepotrestaném lokti od Zacharčuka. Radek jede domů a podrobí se operaci. Předpokládaný návrat je cca za dva měsíce," napsal klub na svém facebooku.

Devětadvacetiletý Smoleňák hrál v minulé sezóně KHL za Medveščak Záhřeb, celkem v 59 zápasech nasbíral 35 bodů (16+19). Má také zkušenosti z Finska, Švédska a zámořských soutěží. V roce 2015 se zúčastnil mistrovství světa.

"Bylo to naše první utkání, podali jsme dobrý výkon. Zápas byl vyrovnaný, obě mužstva hrála s nasazením a disciplinovaně. Vytvořili jsme si několik šancí, ale nevyužili je. Skvrnou je zranění Radka Smoleňáka, který má po kontaktu ve středním pásmu zlomenou klíční kost, musí se podrobit operaci a nepomůže nám delší dobu," citoval klub na svých stránkách trenéra Slovanu Bratislava Miloše Říhu.

Reklama

Související témata: