Hlavní obsah

Měl zbytečný strach, že mu Omsk zarazí start na SP. Do NHL ale zatím nemůžu, říká Sobotka

Praha

Měl téměř půlroční nucenou pauzu od hokeje. Vyhřezlá ploténka útočníkovi Vladimíru Sobotkovi předčasně ukončila sezónu v Omsku a během léčení cítil od ruského klubu tak silnou nedůvěru, že by nejraději odešel. Zájem má St. Louis, jenže vyvázat ze smlouvy se český hokejista zatím nedokázal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Stále ještě netušíte, kde budete v nové sezóně hrát?

Ne a nemůžu s tím vůbec nic udělat, nechávám to na agentech. Už jsme ze všeho dost unavení, pět měsíců v kuse poslouchám pořád to samé a je to pořád padesát na padesát.

Vaším přáním je vrátit se po třech letech do NHL?

Těžko můžu říkat přání, když jsem smluvně pořád vázaný v Omsku. Čtyři týdny v dubnu, kdy mě tam nechali a nepustili domů léčit, byly ale fakt hodně nepříjemné, hlavně psychicky.

Netlačil na vás teď ruský klub, abyste už koncem srpna přijel hrát KHL?

Sem tam jsem nějaký mail dostal, ale potřeboval jsem doma dokončit rehabilitace.

Umíte si vůbec představit, že tam po tom všem budete znovu působit?

Musím si to umět představit. Můžu být uražený, jak chci, ale zatím jinam jít nemůžu, dokud je v platnosti smlouva v Omsku.

Agent Petr Svoboda ale všude slibuje, že vás dostane do St. Louis...

Když to říká, tak tomu asi i věří. Já už jsem vůči všem zprávám dost imunní, jednou se objeví nějaký článek v Rusku, jindy zase v Americe a já se jen divím, odkud to vzniklo.

Řekli jste si nějaké datum, dokdy chcete mít jasno?

Doufám, že se rozhodne během příštího týdne, ať mám klid v hlavě a vím na čem jsem. Chtěl bych teď být úplně soustředěný na Světový pohár.

Nebál jste se ale, že se Omsk takříkajíc šprajcne a na turnaj vás nepustí?

Měl jsem z toho strach. Trochu napětí kolem toho bylo, ale naštěstí jsme se domluvili.

Teď začínáte trénovat s reprezentací. Jak jste se na turnaj sám během léta chystal?

Připravoval jsem se klasicky s kondičním trenérem Lukášem Stránským a na ledě byl chvíli se Spartou i se Slavií. Pro mě to teď bude i výzva, sám jsem zvědavý, jak na tom jsem. Zápasy budou přece jenom něco jiného než pouhý individuální trénink.

Záda už vůbec nezlobí?

Cítím se dobře. Pro mě je to velká úleva, operace byla vysvobozením. Sem tam nerv cítím, ale záda se dala do kupy a bolest už není taková, jako když jsem se nemohl vůbec ohnout.

Jak vidíte šance českého mužstva na turnaji v Torontu?

Ztratili jsme klíčové hráče, hlavně Krejča bude dost scházet, ale jsem pozitivní. Nemyslím si, že bychom měli být nejhorší, jak říkají všichni za oceánem.

Reklama

Související témata: