Hlavní obsah

Reprezentační obránce Jordán opouští zámoří. Bude hrát v KHL

Praha

Český hokejový obránce Michal Jordán bude působit v Kontinentální lize v dresu Kazaně. Uvedly to internetové stránky klubu. Účastníkovi zářijového Světového poháru vypršel v NHL kontrakt s Carolinou a od začátku července byl nechráněným volným hráčem. Novou smlouvu ve slavné lize však nepodepsal. V zámoří působil od odchodu z juniorky Zlína nepřetržitě od roku 2007 a teď se poprvé vydává na angažmá v Evropě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Jordán během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Šestadvacetiletý Jordán v uplynulé sezóně sehrál v NHL za Carolinu 36 utkání a vstřelil jednu branku. Nastoupil také ve čtyřech duelech v nižší soutěži AHL za Charlotte a zaznamenal tři body, všechny za góly. Účastník posledních tří světových šampionátů měl na uplynulý ročník s Hurricanes roční jednocestnou smlouvu na 625 tisíc dolarů.

Na farmě už v zámoří působit nechtěl a zvolil raději KHL. "Většina těch nabídek z Ameriky je na dvoucestnou smlouvu a na to už se mi nechce přistoupit, takže to dopadne asi tak, že zvolím návrat do Evropy," řekl Jordán při Světovém poháru v Torontu, kde si ve třech duelech připsal jednu asistenci.

"Byly i další varianty, kde by mohl Michal ve své kariéře pokračovat. Kazaň ale vlastní jeho hráčská práva a trenér Zinetula Biljaletdinov ho usilovně sledoval na Světovém poháru, kde se mu jeho výkony líbily," uvedl hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest hockey. Jordán by podle něj měl plnit roli jednoho z elitních beků Ak Bars.

Carolina draftovala zlínského odchovance v roce 2008 ve čtvrtém kole jako celkově 105. hráče v pořadí. Už rok předtím odešel ze Zlína do OHL, kde nejdříve působil ve Windsoru a pak v Plymouthu. V zámořské juniorské soutěži byl tři roky a pak nastupoval převážně na farmě Hurricanes.

Za Carolinu sehrál v NHL 79 utkání a připsal si sedm bodů za tři trefy a čtyři asistence. V AHL má na kontě 301 zápasů a 94 bodů za 23 gólů a 72 přihrávek. V 17 duelech play off zaznamenal tři asistence.

Reklama

Související témata: