Hlavní obsah

Hrůza v KHL. Kovář přivolával záchranáře, pomáhal i Filippi. Spoluhráč má zlomené obratle

Magnitogorsk/Praha

Byla to hrozivá scéna. Jan Kovář z ledu hned mával záchranářům, ať přijedou na hrací plochu s nosítky, další český hokejový útočník Tomáš Filippi Magnitogorsku pak pomohl na led klubovému doktorovi. Forvard Metallurgu Wojtek Wolski, spoluhráč obou českých reprezentantů, totiž po nezaviněném střetu narazil hlavou na mantinel a nezvedal se. Zranění Wolského je bohužel velice vážné.

Vážné zranění Wojteka Wolského

 
Článek

Třicetiletý Wolski, jenž má bohaté zkušenosti z NHL, kde odehrál takřka 500 zápasů, ve třetí třetině utkání Kontinentální ligy proti Astaně skočil rybičkou pro puk směřující k pravému mantinelu.

O odehrání kotouče se však snažil i Vladimir Markelov z Astany, jenž svého protihráče zalehl, takže Wolski neměl šanci si dát před pádem na mantinel před sebe alespoň ruce.

Pro forvarda narozeného v polském Zabrze, který má i kanadské občanství, vyrazili na led záchranáři s nosítky a následně byl transportován do nemocnice v Magnitogorsku.

Zlomené obratle, pohmožděná mícha, otřes mozku

Z ní bohužel přišly smutné zprávy. Metallurg na svých oficiálních stránkách informoval, že zranění jsou velice závažná. Wolski utrpěl zlomeninu čtvrtého a sedmého krčního obratle, pohmoždění míchy, otřes mozku, rovněž má modřiny a odřeniny na obličeji.

Wolski byl umístěn na jednotku intenzivní péče, operace podle lékařů zatím není nutná. V sobotu by měl být hráč převezen na oddělení neurochirurgie, za několik dní lékaři rozhodnou o dalším postupu.

Jisté je, že pro Wolského letošní sezóna skončila, v ohrožení je však i zbytek jeho kariéry.

Reklama

Související témata: