Hlavní obsah

Gólman z KHL hitem internetu! Na jeho branku se valilo přečíslení, on se v klidu občerstvoval

Ufa

Až absurdní podívanou zažili diváci v Ufě během ligového utkání Kontinentální hokejové ligy proti Dynamu Moskva. Domácí brankář Andrej Gavrilov přestal v jeden moment třetí třetiny sledovat hru a začal se občerstvovat. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se na něj z protiútoku neřítili tři hráči soupeře. Ti však zcela jasnou tutovku neproměnili.

Hokejový brankář pil vodu během hry

 
Článek

Komická situace nastala v závěrečné pasáži, kdy po rychlé kombinaci vstřelil sedm minut před koncem zápasu rozhodující branku Maxim Majorov. K překvapení všech však rozhodčí v čele s Antonínem Jeřábkem nechali pokračovat ve hře. Oslavující hráči Salavatu, kteří očekávali přerušení hry, se nestačili divit. Ruský gólman se v domnění, že je po odpískání, otočil a začal v klidu pít ze své lahve.

Moskvané však nečekaně založili protiútok a do zcela rozhozené obrany se řídili 3 na 1. Ještě větší šok však přišel ve chvíli, kdy hráči Dynama v početném přečíslení nedokázali vystřelit ani na branku šokovaného Gavrilova, jenž bleskově zahodil lahev a snažil se zachránit absurdní situaci.

Případný gól by však stejně neplatil, protože rozhodčí po zkoumání u videa potvrdili Majorovovu trefu. Ufa vedení uhájila a zvítězila 2:1. Jejich brankář se stal po utkání terčem posměchu. Oficiální twitterový účet KHL jej dokonce nazval nejklidnějším gólmanem všech dob.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.