Hlavní obsah

Hokejisté Slovanu netrénovali, vedení klubu ale slibuje dohrání soutěže

Bratislava

Hráčům slovenského zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) HC Slovan Bratislava došla trpělivost s nevyplácením mezd a ve čtvrtek nenastoupili k plánovanému tréninku. Vedení klubu však ubezpečuje, že mužstvo sezónu řádně dohraje. Po odpoledním setkání akcionářů klubu s hráči se zdá, že rýsující se bojkot nejbližších domácích utkání ze strany hokejistů byl zažehnán a v pátek proti Metallurgu Novokuzněck a v sobotu proti Omsku hráči Slovanu nastoupí.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Říha, trenér hokejistů bratislavského Slovanu.

Článek

„HC Slovan Bratislava ubezpečuje všechny fanoušky, partnery, sponzory a širokou sportovní veřejnost, že účast A mužstva ve zbývajících utkáních sezóny KHL 2016/2017 není v žádném případě ohrožena. Mužstvo řádně nastoupí ke všem následujícím utkáním a soutěž dohraje," uvedlo v prohlášení vedení klubu po setkání hlavních akcionářů s hráči.

„Vedení klubu potvrdilo, že si je plně vědomé závazků vůči hráčům a pracuje na jejich postupném vypořádání. Část závazků bude vypořádána v nejbližších dnech a další průběžně v nejbližších týdnech," uvedl klub v prohlášení zveřejněném na webových stránkách Slovanu.

Hráči ve čtvrtek místo tréninku řešili za zavřenými dveřmi šatny situaci v klubu. Hokejisté Slovanu nedostávají plat už čtyři měsíce. Vedení klubu původně přislíbilo, že jim peníze budou vyplaceny do konce listopadu. To se však nestalo. „Situace je kritická. Takhle to dál nejde. Děláme svou práci a potřebujeme za ni nějaké ohodnocení," uvedl po středečním utkání s Novosibirskem (2:5) český útočník Slovanu Radek Smoleňák.

Z celé situace je nešťastný také trenér Miloš Říha. Na téma chybějících výplat si dovolil na tiskové konferenci po utkání s Novosibirskem jemnou ironii. Ve druhé třetině se totiž kanadský brankář Slovanu Barry Brust zapojil do bitky, za co byl vyloučen na čtyři minuty a po protestech dostal i osobní desetiminutový trest. Když se novináři zeptali Říhy na tento incident, jen ironicky řekl: „Můžu dát Barrymu pokutu, ale nevím, z čeho ji zaplatí."

Reklama