Hlavní obsah

Strach o Nedorosta! Po ostrém ataku utrpěl silný otřes mozku

Ivan Vilček (Bratislava)Právo

Po ostrém faulu ve středečním utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) proti Jekatěrinburgu utrpěl český útočník Václav Nedorost ve službách Slovanu Bratislava silný otřes mozku. Podle posledních informací zůstane zkušený křídelník ještě několik dnů na pozorování v nemocnici a zřejmě pro něj sezóna už skončila.

Zákrok na Václava Nedorosta

 
Článek

„Mám silný otřes mozku a CT vyšetření vyloučilo krvácení do mozku. Byl jsem v bezvědomí a mám okno. Naposled si vzpomínám na to, že jsem byl vyloučený, což bylo šest minut před atakem ruského hráče," řekl pro pluska.sk dvojnásobný juniorský mistr svět a bývalý forvard Colorada či Floridy, který už se na Golyševův zákrok podíval na videu.

Ke zranění Nedorosta došlo v 56. minutě závěrečné třetiny za stavu 2:1 pro hostující Avtomobilist. Slovan mocně finišoval a snažil se o vyrovnání. Dvojnásobný juniorský mistr světa z let 2000 a 2001 odehrál ve vlastním obranném pásmu puk, když ho nevybíravým způsobem zasáhl do hlavy Anatolij Golyšev. Čtyřiatřicetiletý útočník zůstal otřesený ležet na ledě. Zákeřný zákrok v mnohém připomínal faul Jevgenije Arťuchina na Karla Rachůnka, k němuž došlo na stejném stadiónu během zápasu Česka s Ruskem na mistrovství světa 2011 v Bratislavě.

Hráči Slovanu se okamžitě seběhli kolem Nedorosta a na led přispěchali lékař i trenér Miloš Říha. Nedorost byl následně transportován na nosítkách do nemocnice, kde mu diagnostikovali silný otřes mozku.

Emoce vzplály i na tiskovce

I když těsně po faulu rozhodčí nesignalizovali žádný faul, Golyševa nakonec vyloučili na pět minut a do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku. Hráči Slovanu vrhli všechny síly do útoku a 37 vteřin před koncem se jim v přesilovce podařilo vyrovnat zásluhou Chipchury. V prodloužení pak dokonali obrat, když se v čase 62:05 prosadil střelou z první Jeff Taffe. Vítězství je o to cennější, že Slovan prohrával už 0:2 a pokud si chtěl udržet šanci na start ve vyřazovacích bojích, musel v tomto utkání bodovat.

Emoce vzplály i na pozápasové tiskové konferenci, když trenér hostujícího celku Vladimir Krikunov tvrdil, že nešlo o faul a sudí situaci vyhodnotili špatně. „Pokud to měl být faul, tak maximálně za dvě minuty," řekl Krikunov. Říha nad tímto vyjádřením jen kroutil hlavou. „Nevím, jak na to přišel, že to bylo čisté. Ten hráč si ještě vyskočil," hodnotil situaci kormidelník Slovanu.

"Trenér Jekatěrinburgu, který se vyjádřil, že to byl normální zákrok, nemá pravdu. Nebylo to čisté, protože jsem odehrál puk," uvedl Nedorost s tím, že stále cítí bolest na hrudi, bolí ho hlava i za krkem.

Slovan ve středečním duelu přišel i o slovenského reprezentačního zadáka Marka Ďalogu, jenž si po naražení na mantinel zlomil ruku. V té sezóně už za bratislavský klub nenastoupí stejně jako další bek Andrej Meszároš a forvard Radek Smoleňák.

„Těžko se mi hodnotí takové věci. Budou muset hrát jiní. Je to škoda, v uplynulém období se mužstvo začalo zvedat. Utrpěli jsme velké oslabení o dva klíčové hráče," konstatoval smutně český trenér bratislavského celku.

Reklama

Související témata: