Hlavní obsah

Astana - Magnitogorsk 3:5Stav série 0:3Kovář pálil i přihrával a Magnitogorsk slaví ve čtvrtfinále KHL další vítězství

Aktualizováno

Hokejisté Magnitogorsku vyhráli v pondělním čtvrtfinále KHL ne ledě Barysu Astana 5:3 a vedou v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy už 3:0. Vidět a to výrazně byl i český útočník v dresu vítěů Jan Kovář. Jeden gól sám vstřelil a na další dva přihrál.

Foto: Sport.cz

Jan Kovář se snaží při Utkání hvězd KHl překonat brankáře Západu Ilju Sorokina.

Článek

Jan Kovář si v play off Kontinentální hokejové ligy připsal další tři body, ve čtvrtfinálovém utkání Magnitogorsku v Astaně pomohl hostům k výhře 5:3 vítězným gólem a dvěma asistencemi. Metallurg tak v sérii vede nad Barysem 3:0 na zápasy a jediná výhra mu chybí k postupu do semifinále.

Tři branky obhájců Gagarinova poháru vstřelil Danis Zaripov, který se blýskl hattrickem i v minulém utkání. Celkem už má na kontě jedenáct gólů a se 17 body vládne produktivitě play off, Kovář je za ním druhý s bilancí 6+9.

Český útočník se v 38. minutě v přesilovce pokusil překonat gólmana Henrika Karlssona po vyjetí zpoza branky, odražený puk poslal do sítě Zaripov. Barys v úvodu třetí třetiny snížil na 1:2, ale Kovář pak přihrál na gól Sergeji Mozjakinovi a v 54. minutě si role vyměnili, když Mozjakin našel v další přesilovce českého spoluhráče volného před brankovištěm.

Zaripov potom dovršil druhý hattrick za sebou a už třetí v play off. Astana v závěrečných dvou minutách překonala Vasilije Košečkina ještě dvakrát, třetí prohru v sérii však už odvrátit nedokázala. Všechny góly Barysu v utkání dal Dustin Boyd.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy
Východní konference - 3. zápasy:
Barys Astana - Magnitogorsk 3:5 (za hosty Jan Kovář 1+2), stav série 0:3,
Kazaň - Omsk 3:4 v prodl. (za domácí Jordán 0+1), stav série 2:1

Reklama

Související témata: