Hlavní obsah

Český reprezentační obránce končí v Kazani. Kam povedou jeho další kroky?

Praha

Český hokejový obránce Michal Jordán se dohodl na ukončení svého angažmá v Kazani. Šestadvacetiletý zlínský odchovanec by však měl v Kontinentální lize pokračovat, zájem o jeho služby projevilo hned několik klubů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Jordán během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„Michal chce zůstat v Kontinentální lize, objevily se jiné nabídky. Po ukončení spolupráce s Kazaní má pro KHL pozici nechráněného volného hráče, velmi brzy bude všechno doraženo a Michal bude mít oficiálně nové působiště," řekl pro hokej.cz Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest, jež hráče zastupuje.

Jordán dal vloni na podzim po mnoha letech sbohem zámoří, kde odehrál i 79 zápasů v NHL za Carolinu a vrátil se do Evropy. Za Kazaň nastoupil do 38 utkání, v nichž si připsal tři branky a šest asistencí.

O účastníka tří světových šampionátů v letech 2014-16 měl eminentní zájem kouč reprezentace Josef Jandač i pro letošní MS, Jordán se ale s poraněným kolenem nestihl dát včas do pořádku, a tak turnaj v Paříži nakonec musel vynechat.

V Kazani bude z českých hokejistů v příštím ročníku KHL pokračovat jen útočník Jiří Sekáč, který na konci dubna prodloužil s klubem z Tatarstánu smlouvu do sezóny 2018/19.

Reklama

Související témata: