Hlavní obsah

Magnitogorsk - Chabarovsk 2:3Kolářova teč rozhodla v KHL o výhře Chabarovsku

Moskva
Aktualizováno

Gól českého obránce Jana Koláře rozhodl v Kontinentální lize o výhře Chabarovsku na ledě hokejistů Magnitogorsku. Hosté zvítězili 3:2, Kolář dal jejich poslední branku v přesilovce v 31. minutě, kdy tečoval střelu Maxima Kondraťjeva od modré čáry. V domácím týmu si útočník Jan Kovář připsal asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Jan Kolář na archivním snímku.

Článek

Skóroval také další český zadák Vojtěch Mozík z Viťazu Podolsk, který v domácím utkání proti Chanty-Mansijsku vyrovnal v 52. minutě na 2:2. Hosté ale odpověděli za pouhých 16 vteřin a těsný náskok už udrželi. Mozík, extraligový mistr z roku 2013 s Plzní, jenž si posléze zahrál i za New Jersey, dal v KHL první gól.

Po jedné gólové přihrávce měli také Jan Buchtele a Radek Smoleňák z bratislavského Slovanu, který porazil Novosibirsk 2:1. Domácí gólman Marek Mazanec tak předčil krajana Alexandera Saláka v brance Sibiru.

Další čeští gólmani svým celkům výhry nevychytali. Jakub Kovář s Jekatěrinburgem doma podlehl Kunlunu 1:2, Čeljabinsk v brance s Pavlem Francouzem prohrál 2:3 s Vladivostokem. Pro vladivostocký Admiral to po čtyřech nezdarech znamenalo první vítězství v sezoně. Neuspěl ani Dominik Furch v brance Omsku, který podlehl na ledě CSKA Moskva 0:3.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Vladivostok 2:3,
Jekatěrinburg - Kunlun Red Star 1:2,
Magnitogorsk - Chabarovsk 2:3 (Kovář 0+1 - Kolář 1+0),
Slovan Bratislava - Novosibirsk 2:1 (za domácí Buchtele a Smoleňák 0+1),
CSKA Moskva - Omsk 3:0,
Viťaz Podolsk - Chanty-Mansijsk 2:3 (za domácí Mozík 1+0).

Reklama

Související témata: