Hlavní obsah

Trenér Slovanu Říha se bojí oslovit Holíka, protože je Čech. Zase vznikne problém, hartusí

Bratislava

Český trenér slovenského zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) Slovanu Bratislava Miloš Říha se dostal do nezáviděníhodné situace. Severstal Čerepovec umístil na listinu volných hráčů Petra Holíka (25), ale Říha má obavy, jak zareagují slovenští příznivci, pokud by do Slovanu angažovali už devátého českého hráče.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Říha, trenér hokejistů bratislavského Slovanu.

Článek

„To vznikne zase problém, protože Holík je Čech. To už hraničí s tím, že budeme mít opravdu české mužstvo," řekl Říha na tiskové konferenci po prohraném domácím utkání s Kazaní 3:6. V utkání se blýskl Jiří Sekáč, který v dresu Kazaně zaznamenal dvě branky a dvě asistence. V dresu Slovanu mu konkuroval také Čech Radek Smoleňák, který dosáhl bilance 1+1.

Říha nepřímo připustil, že by Holíka ve Slovanu rád viděl. „Je to šikovný centr a dneska nám centři nehráli to, co bychom potřebovali. Holík hrál výborně a že mu nesedl Čerepovec, nevím proč, to musíme zjistit. Je to těžká situace, tady by se měli snažit úplně jiní lidi, abychom se s nimi nerozešli a nemuseli hledali další a další," dodal trenér Slovanu.

Říha ven, skandovali v Bratislavě

Holík odehrál za Čerepovec deset duelů s bilancí 1 branky a 2 asistencí. Ve Slovanu se většině hráčů, včetně těch českých, nedaří podle představ trenérů, vedení a fanoušků. Mužstvo prohrálo čtvrté utkání na domácím ledě za sebou a kdysi plné hlediště začíná řídnout. Na utkání proti čelnímu mužstvu východní konference KHL Kazani přišlo jen 6674 diváků a v aktuálním ročníku klesl počet diváků už počtvrté pod 7000. Na to v Bratislavě nebyli zvyklí. V KHL bývala v minulosti aréna pro deset tisíc diváků téměř pokaždé vyprodaná.

Klub před sezónou angažoval až osm českých hráčů a trenérem je také Čech. Nedaří se kdysi obávanému střelci Lukáši Kašparovi, moc to nejde ani Michalu Řepíkovi a Janu Buchtelemu. Oba čeští brankáři Jakub Štěpánek a Marek Mazanec to mají za nejistou obranou velmi těžké. V utkání proti Kazani za nepříznivého stavu začala část diváků skandovat „Říha ven". Stalo se to vůbec poprvé za Říhova tříletého působení ve Slovanu. Český trenér po utkání tvrdil, že skandování neslyšel. „Nebo jsem tomu nerozuměl. To je normální, na někoho se to musí hodit," konstatoval lakonicky.

Reklama