Hlavní obsah

Další galapředstavení českého hokejisty. Čtyři body pořád dělat nebudu, klidní euforii Sekáč

Bratislava

Český útočník Kazaně Jiří Sekáč pokračuje ve skvělých výkonech, když ve dvou po sobě následujících utkáních Kontinentální hokejové ligy (KHL) získal čtyři body. Věří, že dobré výkony by ho mohly dostat na olympiádu. „Pokud by se taková příležitost vyskytla, tak je to možná jednou za život. Určitě bych na olympiádě hrát chtěl,“ řekl Sekáč pro Sport.cz po středečním utkání proti Slovanu Bratislava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jiří Sekáč na archivním snímku.

Článek

České křídlo vstřelilo v utkání proti Rize hattrick a k tomu přidalo gólovou asistenci. V dalším utkání na ledě Slovanu zapsalo dvě branky a dvě asistence. „Asi každý zápas čtyři body dělat nebudu, ale teď se nám opravdu daří a v lajně nám to šlape. Máme dost šancí a padá nám to tam. Všichni hrajeme dobře a začínáme si trošku víc rozumět. Nový centr Anton Lander se mezi nás s Justinem Azevedem zapasoval docela dobře," pochvaloval si Sekáč souhru s novým spoluhráčem.

Tři body, které Kazaň získala v Bratislavě, ji posunuly na první místo tabulky východní konference KHL. „Postavení v tabulce sleduji jen tak průběžně. Hlavní je, abychom vyhrávali," konstatoval kladenský rodák. Zároveň připustil, že v klubu panuje spokojenost, když se vyhrává. „Slovan je nepříjemný tým. Nebyl to lehký zápas, jako žádný zápas v KHL," dodal.

V dresu Slovanu nastoupilo k utkání šest českých hráčů, ale Sekáč neměl čas se s nimi setkat. „Na utkání přijel táta se sestrou a pár kamarádů z Mariánských Lázní. Sháněl jsem až sedm vstupenek," řekl Sekáč.

Reklama

Související témata: