Hlavní obsah

Čeští reprezentanti svědky hororového faulu! Jejich spoluhráč zůstal ležet v kaluži krve

V minulé sezóně byli svědky hororového okamžiku, kdy jejich spoluhráč Wojtek Wolski utrpěl během zápasu zlomeninu krčních obratlů, nyní museli čeští reprezentační útočníci Jan Kovář s Tomášem Filippim z Magnitogorsku přihlížet dalšímu ošklivému zákroku. Třicetiletý ruský obránce Metallurgu Alexandr Budkin skončil po faulu zadáka Kazaně Stepana Zacharčuka v kaluži krve a na hokej bude muset zhruba měsíc zapomenout. Pauzu si však dá i Zacharčuk...

Brutální faul v KHL

 
Článek

V polovině utkání si Zacharčuk ještě za bezbrankového stavu počíhal ve středním pásmu na Budkina a v plné rychlosti jej zákrokem loktem na hlavu poslal k ledu. Z nosu otřeseného beka Magnitogorsku začala crčet krev, zatímco spoluhráči ho šli pomstít a strhla se bitka.

K Budkinovi se skláněl i Filippi, následně byl na ledovou plochu přivolán lékař, jenž zraněnému hráči pomohl do útrob stadiónu. Budkin se už do zápasu nevrátil, stejně jako Zacharčuk, který od rozhodčích vyfasoval trest na pět minut a do konce střetnutí za napadení.

Podrobnější vyšetření v nemocnici odhalila, že Budkin utrpěl těžký otřes mozku, zlomeninu nosu a rovněž má poraněné vazy v rameni. Délka jeho absence je odhadována na přibližně měsíc. Bez hokeje se však bude muset obejít i takřka dvoumetrový obránce Kazaně, jemuž disciplinárka zastavila činnost na osm utkání.

Magnitogorsku nakonec nestačil gól Jana Kováře a Kazani podlehl 1:2.

Reklama

Související témata: