Hlavní obsah

Konečně se trefil! Nejhorší zápas, co jsem ve Slovanu odehrál, kroutí hlavou český útočník

Bratislava

Slovenský zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) Slovan Bratislava je i nadále na předposledním místě Západní konference, ale v úterý si připsal důležité vítězství 5:4 po nájezdech proti rozjetému Čerepovci. Konečně se prosadil i český útočník Jan Buchtele, který v utkání dosáhl svou první branku v dresu Slovanu. "Paradoxní je, že to bylo asi nejhorší utkání, co jsem tady zatím odehrál," smál se český útočník.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejový útočník Jan Buchtele se konečně trefil v dresu Slovanu Bratislava v KHL.

Článek

Moc radosti si v téhle sezóně Buchtele neužil. I proto si trefu proti Čerepovci vychutnával. „Jasně, po premiérovém gólu tam byly emoce," přiznal po utkání Buchtele s tím, že mu to na ledě zrovna moc nešlo. Mohlo se zdát, že jeho trefa na 4:3 bude vítězná, ale nakonec duel dospěl do prodloužení a následně rozhodovaly nájezdy.

Hodně vidět byl i český gólman Slovanu Marek Mazanec. Ten soupeři chytil za stavu 4:3 trestné střílení a následně zazářil i při nájezdech, kde nepustil za záda ani jeden puk a Slovan se radoval z důležitého vítězství.

„Je třeba se z takového vítězství chvíli radovat, ale také zůstat pokorný, protože jsme zase nadělali mraky chyb. Já také dostal laciný gól," ohlédl se za utkáním Mazanec. Inkasoval čtyřikrát, takže o spokojenosti nemůže být úplně řeč. „Tady ve Slovanu jsou ale čtyři góly téměř na denním pořádku. Důležitá je pro nás výhra," dodal.

Keenan se pustil do rozhodčích v KHL, Říha s ním souhlasí

Kanadský trenér Kunlunu Red Star Mike Keenan otevřeně kritizoval rozhodčí v KHL. Ti podle jeho názoru znevýhodňují neruské kluby. „Po mnoha desítkách let působení v hokeji jsem zvyklý respektovat rozhodčí. Události, které se objevily po našem utkání s Jekatěrinburgem 30. září mě nutí svůj postoj přehodnotit, abychom nebyli neustále znevýhodňováni ve srovnání s ostatními účastníky soutěže," uvedl Keenan v otevřeném dopise adresovaném předsedovi komise rozhodčích KHL Alexeji Anisimovi.

Disciplinární komise totiž dodatečně potrestala dva hráče Kunlunu, kteří dostali stop na dvě utkání za fauly, které v utkání rozhodčí nepotrestali. Keenan upozornil, že za podobné zákroky měli být po utkání suspendování i hráči Jekatěrinburgu. „Minimálně ve dvou případech to byly stejné fauly," dodal uznávaný kanadský kouč.

S jeho názorem se zcela ztotožnil také český trenér Slovanu Miloš Říha. „Řekl mnoho pravdivých věcí a já ho jednoznačně podporuji," řekl Říha po utkání KHL Slovanu s Čerepovcem.

Český útočník Slovanu Lukáš Kašpar dostal trest do konce utkání, dodatečně také finanční pokutu a stop na dvě utkání. Kašpar v nedělním utkání proti Spartaku Moskva při návratu z trestné lavice postrčil čárového rozhodčího, který stál přesně před dvířky. Rozhodčí vzápětí narazil do ruského hráče a skončil na ledě.

Reklama

Související témata: