Hlavní obsah

Přišel o práci. Český trenér Říha skončil ve Slovanu Bratislava, nástupce už je jasný

Bratislava

Po neuspokojivých výsledcích Slovanu Bratislava v Kontinentální hokejové lize (KHL) byl český trenér Miloš Říha v pátek odvolán z funkce. Oznámilo to vedení klubu. Novým trenérem Slovanu se stal Bělorus Eduard Zankovec, který v minulosti působil jako asistent běloruského reprezentačního trenéra Glena Hanlona a v roce 2010 se stal hlavním trenérem. V KHL vedl klub Barys Astana.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Říha

Článek

Vedení klubu přikročilo k výměně trenéra kvůli dosavadním neuspokojivému účinkování mužstva v KHL a celkovému hernímu projevu mužstva. „Po několika interních rozhovorech na úrovni hlavního akcionáře klubu jsme se po posledním utkání proti Torpedu Nižnij Novgorod rozhodli pro změnu v realizačním týmu. Herní projev mužstva, ani dosažený bodový zisk od začátku aktuálního ročníku KHL se neztotožňují s našimi představami," řekl generální manažér Slovanu Bratislava Patrik Ziman pro klubový web.

Slovan je na předposledním místě západní konference KHL. V posledním domácím utkání proti Novgorodu nedal ani gól a prohrál 0:1. Od začátku sezóny získal v 18 utkáních jen 18 bodů. "Věříme, že tímto rozhodnutím přineseme do kabiny nový impulz, který se ukáže už v nejbližších duelech," uvedl Ziman.

„Za celý klub i za všechny fanoušky bych chtěl poděkovat Miloši Říhovi za práci, kterou v našem klubu odvedl. Miloš Říha se zapsal do historie Slovanu jako jeden z nejúspěšnějších trenérů," dodal generální manažér Slovanu. Říha vedl Slovan v 142 utkáních KHL s bilancí 66 vítězství a 73 porážek.

Reklama