Hlavní obsah

Slovan - Soči 4:1Smoleňák s Řepíkem vystříleli v KHL výhru Slovanu nad Soči

Bratislava
Aktualizováno

Čeští útočníci Radek Smoleňák a Michal Řepík byli strůjci vítězství Slovanu Bratislava 4:1 v utkání Kontinentální ligy proti Soči. Smoleňák dvěma góly potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče týmu, Řepík se zapsal mezi střelce jednou. Brankář Marek Mazanec přišel o premiérové čisté konto v KHL až necelých šest minut před koncem. Na střídačce slovenského týmu se po odvolání Miloše Říhy dočkal ve druhém zápase premiérové výhry běloruský trenér Eduard Zankovec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Smoleňák.

Článek

Řepík ve druhé třetině otevřel skóre svým pátým gólem v sezoně. Smoleňák pět minut po něm v přesilovce zvýšil a v poslední části při dalším trestu soupeře vylepšil trefou na 4:0 svoji bilanci v sezoně na čtyři branky a 13 přihrávek. Mazance překonal v 55. minutě Nikita Ščitov po asistenci českého beka Adama Poláška, dalších 33 střel mezi tyče v utkání český gólman zachytil.

K nezastavení je stále Petrohrad, který vyhrál i dvacátý zápas v sezoně. K prodloužení rekordní série neporazitelnosti stačila obhájcům titulu na ledě Spartaku Moskva povedená osmiminutovka ve druhé třetině, během níž rozhodli o vítězství 4:0 čtyři různí střelci včetně lídra produktivity KHL Nikity Guseva (13+16).

Kontinentální hokejová liga:
Nižnij Novgorod - Kazaň 0:5,
Spartak Moskva - Petrohrad 0:4,
CSKA Moskva - Jaroslavl 5:2,
Slovan Bratislava - Soči 4:1 (Smoleňák 2+0, Řepík 1+0 - Polášek 0+1).

Reklama