Hlavní obsah

Po odchodu trenéra Říhy český večer na Slovanu!

Bratislava

Po pátečním odvolání českého trenéra Miloše Říhy a nástupu Běloruse Eduarda Zankovce zaznamenal v pondělí Slovan Bratislava první vítězství v Kontinentální hokejové lize proti Soči (4:1). Dá se říct, že to bylo české galapředstavení. Dvě branky zaznamenal Radek Smoleňák, jednu Michal Řepík a jistými zákroky uklidňoval mužstvo brankář Marek Mazanec, který kryl 33 střel soupeře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Smoleňák míří na sraz národního týmu v pražských Letňanech.

Článek

Český brankář přišel o čisté konto až šest minut před koncem utkání. „Zezadu to vypadalo krásně. Že jsem neudržel čisté konto mě nemrzí. Hlavně, že jsme vyhráli," řekl po utkání Mazanec. Opora Slovanu si pochvalovala systém nového trenéra Zankovce. „Odehráli jsme výborný zápas a ten systém fungoval. Pokud ho budeme dodržovat, můžeme hrát s každým soupeřem," dodal.

Ze série šesti domácích utkání získal Slovan 10 bodů a na play off ztrácí jen 4 body. „Není to úplně tak, jak bychom chtěli, ale nějaké body jsme posbírali. I za to můžeme být rádi," řekl Mazanec před výjezdem Slovanu na stadióny soupeřů.

Jeho spoluhráč Řepík si neodpustil poznámku, že Mazanec neudržel čisté konto, aby nemusel platit do pokladny. Druhý brankář Slovanu Jakub Štěpánek zase nezapomněl se smíchem připomenout, že vítězství je i jeho zásluha, protože se po delší přestávce zaviněné virózou opět objevil na střídačce.

Střelec dvou branek Smoleňák si rovněž pochvaloval, že systém nového trenéra fungoval. „Já se cítím na ledě rozhodně líp. U ostatních kluků je také cítit, že mají víc sebevědomí," uvedl. Smoleňák zdůraznil, že je jedno, zda góly dávají Češi, nebo někdo jiný, protože hrají jako mužstvo. „Čechů je nás tady hodně. Nejsme hluší, ani slepí a víme, že když se prohrává, tak jsme první na paškálu," dodal.

Reklama