Hlavní obsah

Drzý slovenský mladík uchvátil gólem, kterým ho inspirovala tragicky zesnulá legenda

Bratislava/Praha

Mnoho důvodů k radosti v probíhající sezóně Kontinentální ligy nemají, vždyť Slovan Bratislava se v tabulce Západní konference krčí až na předposledním místě a výhry sbírá jen sporadicky. Ani ve středečním domácím utkání proti Jaroslavli se jí fanoušci Slovanu nedočkali (2:3), potěšit je alespoň musel parádní a drzý gól teprve dvacetiletého útočníka Borise Sádeckého.

Parádní gól Borise Sádeckého

 
Článek

Talentovaný mladík zažívající svou premiérovou sezónu v KHL se ve třetí třetině za nepříznivého stavu 1:2 zmocnil ve středním pásmu puku u mantinelu, elegantně se zbavil obránce a ocitl se sám před brankářem Sudnicinem. Ten se mu sice vrhnul pod nohy, Sádecký ale nezazmatkoval a střelou s hokejkou mezi nohama dosáhl prvního gólu v KHL.

Stejnou fintu před ním předvedla už řada hráčů, před čtyřmi lety v NHL třeba český forvard San Jose Tomáš Hertl při svém čtyřgólovém večeru proti NY Rangers. Sádeckého však inspiroval jeho krajan Pavol Demitra, jenž takto před třinácti lety v době výluky NHL uchvátil v dresu Trenčína právě na ledě bratislavského Slovanu.

„Víckrát jsem viděl sestřihy jeho nejhezčích gólů," vzpomněl si Sádecký na slovenskou legendu, která před šesti lety zahynula při leteckém neštěstí hokejistů Jaroslavle.

Sádecký přiznal, že stejnou fintu čas od času zkouší i na tréninku. „Sem tam to udělám, ale většinou jen ze srandy. Neměl jsem v plánu, že bych to zkusil i v zápase, ale přišlo to tak nějak samo. Z ničeho nic mě to napadlo a vyšlo to," potěšilo trenčínského rodáka.

Jeho parády, která se v KHL může ucházet o gól roku, si pochopitelně všímají vícerá zahraniční média. „Seznamte se, prosím, s dvacetiletým Borisem Sádeckým. Toto je způsob, jakým vstřelil svůj první gól," stojí na oficiálním twitterovém účtu Kontinentální ligy.

Reklama

Související témata: