Hlavní obsah

Slovan umístil Smoleňáka na listinu volných hráčů

Bratislava

Třicetiletého českého útočníka Radka Smoleňáka zařadilo vedení slovenského zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) Slovanu Bratislava na listinu volných hráčů. Oznámil to KHL Media Team na svém twitteru. Klub se k tomu zatím nevyjádřil.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový útočník Radek Smoleňák během tréninku české reprezentace.

Článek

Smoleňák je přitom paradoxně nejproduktivnějším hráčem Slovanu, který se v aktuální sezóně KHL trápí a v západní konferenci je předposlední s velkou ztrátou na play off. Nový trenér Slovanu Eduard Zankovec ho nezařadil na soupisku v posledních domácích utkáních a český útočník neodletěl s klubem ani na aktuální trip do Ruska.

„Pro Smoleňáka jsem nenašel místo v prvních dvou útocích a on není hráčem do třetí nebo čtvrté formace," odůvodnil tento krok běloruský kouč, který začátkem října ve Slovanu vystřídal Čecha Miloše Říhu.

Smoleňákovy dny ve Slovanu jsou už pravděpodobně sečteny. V aktuální sezóně odehrál 24 duelů, vsítil pět branek a zaznamenal 16 asistencí. „Udělejte si obraz sami. Já mám svůj názor na věc, ale připadá mi to úsměvné. Tohle jsem ještě nezažil," reagoval na vyřazení z kádru Smoleňák.

Podobná situace jako Smoleňáka potkala v minulých týdnech i Jana Buchteleho, jehož Slovan také nabídl k dispozici dalším klubům. Poté co si jej během 48 hodin nikdo nevzal, českého útočníka klub zařadil zpět do týmu a Buchtele ve Slovanu dál pokračuje.

Reklama

Související témata: