Hlavní obsah

Nikam tě nepustíme, vzkázalo vedení klubu nespokojenému českému gólmanovi

Moskva
Aktualizováno

Na srazu české hokejové reprezentace si v tomto týdnu postěžoval, že jeho vytížení v ruském Čeljabinsku zdaleka není takové, jaké by si představoval, a kvůli tomu dokonce projevil touhu z klubu odejít, pokud by neměla nastat změna. Vedení Traktoru ale podobné myšlenky gólmana Pavla Francouze odmítá. Generální manažer Jevgenij Gubarev prohlásil, že s českým brankářem v klubu i nadále počítají a chtějí, aby dodržel smlouvu platnou do konce sezóny.

Pavel Francouz o problémech s trenérem gólmanů v ČeljabinskuVideo: Sport.cz

 
Článek

"Máme dva výborné brankáře a s oběma počítáme. Všichni si pamatují, že v minulé sezóně také nejdřív chytal víc (Vasilij) Děmčenko a potom Francouz. Je za námi teprve polovina sezóny a dělat nějaké závěry je pochopitelně předčasné," uvedl Gubarev pro server championat.ru v reakci na Francouzovo vyjádření na srazu české reprezentace, že by chtěl změnit působiště.

"Od konce září do začátku listopadu jsme vyhráli jedenáct zápasů, včetně čtyř z posledních pěti. A jak každý ví, vítězná sestava se nemění. Proto chytal Děmčenko," řekl funkcionář Čeljabinsku.

Střídačka ho nebaví

Jedna branka, jeden brankář. "Hokej mám rád a nebaví mě zápasy sledovat ze střídačky. Někdy to člověk musí absolvovat, ale budeme to směřovat tam, kde budu chytat víc," řekl Francouz na pondělním srazu reprezentace.

Kouč české reprezentace Josef Jandač nedávno uvedl, že Francouzovi stěžuje situaci i fakt, že trenérem brankářů v Čeljabinsku se stal otec Vasilije Děmčenka. Podle Gubareva ale rozhoduje o nominaci jen sportovní hledisko.

"V minulé sezóně chytal Francouz opravdu dobře, proto jsme mu pak vyšli vstříc a zvedli jsme mu plat. Má smlouvu do dubna a sezonu dokončí s námi. Nemáme v úmyslu ho vyměnit nebo uvolnit," dodal na adresu sedmadvacetiletého gólmana, který do Čeljabinsku přišel po zisku titulu s Litvínovem v roce 2015.

Reklama

Související témata: