Hlavní obsah

Vítězství Slovanu v režii českých hráčů, Kašpar stále věří v play off

Bratislava

V sobotním utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) zvítězil Slovan Bratislava nad Amurem Chabarovsk 5:2. Na bratislavském stadionu se v obou mužstvech představilo celkem sedm českých hráčů. A to ještě na střídačce Slovanu byl v roli druhého brankáře Marek Mazanec a v roli sedmého beka Tomáš Černý

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český Hokejista Slovanu Bratislava Michal Řepík.

Článek

K vítězství Slovanu přispěl skvělým výkonem český brankář Jakub Štěpánek, prosadili se také útočníci Lukáš Kašpar (1+1) a Michal Řepík (0+1). Brankář Štěpánek byl za svůj výkon opakovaně vyvoláván fanoušky ve vyprodaném hledišti stadionu Ondreje Nepely. Kotouč nepustil za záda ani při přesilovce soupeře pět na tři. „Tam nás zavřeli, ale naštěstí z toho nedali gól, který by byl v té době ještě kontaktní. Byl to jeden ze stěžejních bodů dnešního zápasu," řekl český brankář po utkání.

Autora branky i gólové přihrávky Kašpara potěšilo, že Slovan si tentokrát nedal vítězství vzít a vedení udržel až do konce zápasu. Bratislavské hokejisty čekají další dvě domácí utkání v pondělí a v úterý. „V neděli máme trénink a připravíme se na další dva soupeře. Moc často se to nestává, abychom hráli dvakrát po sobě," řekl Kašpar. Český útočník stále věří, že postup do play off je v možnostech Slovanu, i když na postupové osmé místo momentálně ztrácí 17 bodů. „Tato domácí série bude velmi důležitá. Je to sice daleko, ale není to nedosažitelné," neztrácí víru Kašpar.

Reklama

Související témata: