Hlavní obsah

Štěpánek vychytal první nulu v brance Slovanu Bratislava. Zkusíme udržet šanci na play off, říká

Bratislava

Fotbalovým výsledkem 1:0 skončilo úterní utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) mezi Slovanem Bratislava a Admiralem Vladivostok. Český brankář Slovanu Jakub Štěpánek kryl všech 30 střel Admiralu a byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Jakub Štěpánek na archivním snímku.

Článek

Slovan odehrál sérii pěti domácích utkání, získal v nich 12 bodů z 15 možných. „Venku moc body nezískáváme, ale musíme to zlomit, abychom udrželi alespoň teoretickou šanci na play off," řekl Štěpánek před nadcházejícím tripem.

Poslední dvě utkání domácí série odehrál Slovan ve dvou dnech a český brankář přiznal, že byl sám překvapen, jak to zvládá, a po fyzické stránce se necítil vůbec špatně. „V úterý jsem na tom byl snad lépe než v pondělí," řekl.

Štěpánek neskrýval spokojenost z vychytané nuly. „Hlavně, že jsme získali body. Pět bodů ze dvou posledních zápasů není špatný výsledek," konstatoval. Když se i po dvou třetinách hrálo bez gólu český brankář si začal uvědomovat, že utkání může rozhodnout jediný branka. „Tu jsem nechtěl dostat já. Naštěstí nám to tam v přesilovce spadlo. Nebudu lhát, nula potěší každého gólmana," dodal.

Štěpánek v posledních utkáních vůbec nepustil do klece Marka Mazance. „Důležitá je důvěra trenéra. Myslím, že se mi ji zatím daří jakž-takž splácet," řekl. Český brankář pochválil spoluhráče, kteří hrají obětavě a blokují střely. „To mi hodně pomáhá. Gólman ne všechny ty puky vidí, takže každá zblokovaná střela je pro brankáře obrovská pomoc," zdůraznil.

Reklama