Hlavní obsah

Český reprezentant nečekaně končí v Magnitogorsku! A přijde i o olympiádu

Aktualizováno

Kontrakt mu sice měl vypršet až po sezóně, český reprezentační útočník Tomáš Filippi ale hokejový Magnitogorsk opouští už nyní. S klubem, v němž působil poslední tři sezóny a v té předminulé slavil zisk Gagarinova poháru pro šampióna Kontinentální hokejové ligy, předčasně končí po vzájemné dohodě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Filippi na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

„Tomáš Filippi ukončil své angažmá v Magnitogorsku, aby měl dostatek prostoru a času k řešení aktuálních zdravotních problémů. Je pravděpodobné, že do konce sezóny se bude věnovat právě léčbě a následné rehabilitaci," uvedl pro Sport.cz hráčův agent Robert Spálenka.

V probíhající sezóně se pětadvacetiletý forvard potýkal se zraněními, kvůli nimž za Magnitogorsk odehrál jen 25 zápasů, v nichž vstřelil 6 branek a přidal 11 asistencí. Právě kvůli zdravotním trablům se účastník loňského mistrovství světa musel kouči národního týmu Josefu Jandačovi omluvit z nominace pro Channel One Cup, který proběhl minulý týden.

„Tomáš Filippi má stále problémy se zády a nejspíše ho čeká operace," vysvětloval Jandač důvod absence forvarda, který v reprezentaci nastoupil ke 38 duelům a vstřelil 3 góly. Přestože v tomto ročníku dres nároďáku ještě neoblékl, Jandač o něm pro nominaci na únorové olympijské hry v Pchjongčchangu. Tato možnost ale nyní padá, Filippi se tak rychle nestihne dát do pořádku.

„Sport Invest samozřejmě zajistí Tomášovi maximální péči po stránce zdravotní a následně také plný servis při nalezení nového angažmá," dodal Spálenka.

Držel u nás pozici pro krajánka, zní z Magnitky

„Tomáš měl menší zranění, ale to není podstatné. Držel u nás jednu pozici pro krajánka. Čekat, že se někdo zraní, to není ideální. Dohodli jsme se přátelsky, je to společné rozhodnutí," poukatuje pro server championat.ru viceprezident Magnitogorsku Gennadij Veličkin na fakt, že klub má aktuálně naplněn povolený limit pěti cizinců.

„Děkujeme Tomášovi za vykonanou práci a upřímně mu přejeme hodně štěstí v pokračování v jeho kariéře," uvedl Metallurg na svých oficiálních stránkách. V klubu tak z českých hokejistů bude pokračovat už jen Jan Kovář, dalšími cizinci jsou Kanaďané Wojtek Wolski, Matt Ellison, Chris Lee a Fin Oskar Osala.

Filippi do Magnitogorsku zamířil po třech sezónách strávených v Liberci před sezónou 2015/16 a hned ve svém premiérovém ročníku v KHL získal mistrovský Gagarinův pohár.

Reklama

Související témata: