Hlavní obsah

Budějovice vyzvou v Lize mistrů Ufu, Slavia hájí vedoucí pozici

Hokejisté Českých Budějovic se ve středu pokusí odčinit ponižující porážku 1:7 z ledu ruské Ufy. V Lize mistrů jim patří ve skupině C druhá příčka a pouze výhra by jim zanechala naději na postup do další fáze. V případě výhry Salavatu bude ruský klub prvním semifinalistou. Lídr skupiny D Slavia Praha se představí na ledě švédského Linköpingu a v případě zisku tří bodů se k postupu výrazně přiblíží.

Foto: www.khl.ru

Střídačka Českých Budějovic v zápase s Ufou - ilustrační fotografie

Článek

„Určitě do nás půjdou, protože nemají žádný bod a budou chtít napravit domácí výpadek doma s Curychem," řekl Svoboda ČTK. "Nebude to rozhodně nic lehkého, naopak to bude ohromně těžký,“ přidal slávistický gólman před soubojem s českými útočníky Janem Hlaváčem a Jaroslavem Hlinkou. „Můžou rozhodnout přesilovky, budeme se snažit hrát bez faulů, abychom nehráli v oslabení,“ doplnil hrdina prvního měření sil, které Slavia doma vyhrála 4:2, útočník Roman Červenka.

Středeční souboj s loňským vicemistrem a současným lídrem švédské Elitserien bude znovu pikantní pro české trenéry Vladimíra Růžičku a jeho protějšek na lavičce skandinávského klubu Slavomíra Lenera. „V lize hrají úžasně, mají silné mužstvo, soupeře přehrávají,“ řekl Růžička na adresu svého soka. „Osobně bych byl i s jedním bodem spokojený,“ dodal kouč sešívaných. „Já mám elán pořád, hlavní ale je, aby ho měli hráči," zažertoval si Růžička, jehož mužstvo vede extraligu.

Skupina D
TýmZVPVPPPBodySkóre
1.Slavia Praha2101059:6
2.Lions Curych21001411:7
3.Linköpings2020004:11

Existuje naděje

Opačné problémy mají hráči Českých Budějovic. Jihočechům patří v extralize poslední místo, v Lize mistrů však stále existuje naděje na postup. Svěřenci trenéra Ernesta Bokroše musejí porazit Ufu, která vede tabulku skupiny C s tříbodovým náskokem. Na svém ledě si s českým klubem Salavat poradil hravě 7:1. „Byl to hokejový uragán. Utkání se proměnilo v exhibici,“ vrátil se Bokroš krátce k debaklu v Rusku.

„Ufa je soupeřem nejvyšší kvality, který nás důkladně prověří," uvědomuje si Bokroš, jehož soubor v posledním utkání extraligy prohrál na ledě Třince 1:6. „Zápas bude velkou prověrkou. V přestávce jsme se věnovali odpočinku i kondici a věcem, které nám v extralize nefungovaly a dostaly nás na dno tabulky,“ prozradil Bokroš na úterním tréninku. „Na Karjale národní tým sehrál s Rusy hodně kvalitní utkání, takže se s nimi nechá hrát. Musíme využít toho, že máme o pár metrů užší kluziště,“ nabádá útočník Ivan Huml, jenž vede kanadské bodování klubu (7+6).

Skupina C
1.Salavat Julajev Ufa22000611:3
2.České Budějovice2110036:9
3.Slovan Bratislava2020004:9

Kärpät vs. Eisbären, Bern vs. Jönköping

V dalším duelu přivítá finský Kärpät Oulu německý Eisbären Berlín. Finský celek ještě ve skupině A nebodoval a je poslední, ve finské lize mu patří 8. místo. Úřadující šampión německé bundesligy je v LM druhý s tříbodovou ztrátou na vedoucí Magnitogorsk. V probíhajícím ligovém ročníku jsou však Lední medvědi z hlavního města až sedmí. V posledním středečním klání změří ve skupině B síly domácí SC Bern se švédským HV71 Jönköping. Severský tým je druhý za finským Blues Espoo s tříbodovou ztrátou, švýcarský celek je bez bodu poslední.

Skupina A
1.Magnitogorsk2200067:2
2.Eisbären Berlín2100135:7
3.Kärpät Oulu2000202:5
Skupina B
1.Blues Espoo2200066:3
2.HV 71 Jönköping2100138:5
3.Bern2000203:9

Reklama