Hlavní obsah

Švýcaři na zrušeném MS v hokeji vydělali 322 milionů korun

Na loňském mistrovství světa v hokeji ve Švýcarsku, které bylo zrušeno kvůli pandemii koronaviru, vydělali organizátoři 13,4 milionu franků (přes 322 milionů korun). Vyplatila se jim pojistka, kterou pro takový případ uzavřeli. Informoval o tom list Le Matin Dimanche.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Švýcaři na zrušeném MS v hokeji vydělali 322 milionů korun (ilustrační foto)

Článek

Podle šéfa organizačního výboru Jeana-Marie Viaccoze za pojistku pořadatelé zaplatili 350 000 franků (8,4 milionu korun), což byl zlomek z rozpočtu akce ve výši 37 milionů franků (891 milionů korun).

Šampionát, který se měl konat v Curychu a Lausanne, tak byl finančně úspěšnější než předchozí MS ve Švýcarsku v roce 2009. Tehdy turnaj v Bernu a Klotenu skončil ziskem 3,1 milionu franků.

"Pojišťovna uznala, že ten stav v Evropě a ve světě uspořádání mistrovství světa neumožňuje, že zasáhla vyšší moc," řekl ČTK loni v březnu člen rady Mezinárodní hokejové federace Petr Bříza.

Peníze z pojistky si napůl rozdělí švýcarský hokejový svaz a marketingová agentura Infront. Svaz z nich chce podle místopředsedy Marca-Anthonyho Annera podpořit mladé hráče a rozhodčí.

Další hokejový šampionát by chtěli Švýcaři hostit v roce 2026.

Reklama

Související témata: