Hlavní obsah

Norsko - Německo 1:5Němci na MS vyhráli i druhý zápas

Riga

Hokejisté Německa porazili na mistrovství světa v Rize Norsko 5:1 a vyhráli i druhý zápas na turnaji. Stejně jako v pátek proti Itálii si i dnes Němci vypracovali klíčový náskok ve druhé třetině, ve které se třikrát střelecky prosadili. Svěřenci finského trenéra Toniho Söderholma jsou s šesti body v čele základní skupiny B a úspěšně vykročili za postupem do čtvrtfinále.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Norský brankář Henrik Haukeland zasaahuje v utkání s Německem.

Článek

Němci nastoupili do druhého duelu na MS 18 hodin po skončení prvního, kouč Söderholm se přesto rozhodl vsadil na stejnou sestavu. Pouze vyměnil brankáře a místo Brückmanna dostal šanci Niederberger. Nebezpečnější situace musel v první třetině řešit jeho protějšek Haukeland, který také jako první inkasoval. Šestnáct sekund před koncem úvodní části jej překonal Plachta, jenž dokázal ve vzduchu tečovat střelu kapitána Moritze Müllera od modré čáry.

Stejně jako v pátek Němci rozhodli ve druhé třetině. Nejprve Gewanke potrestal faul Lilleberga, poté využil chybu Holma v rozehrávce Pföder a ve 31. minutě podtrhl vydařenou část svého týmu z brejku Reichel, jenž na obranné modré čáře obral o puk Kaasastula.

Norové ale nerezignovali a podařilo se jim zásluhou Lilleberga, jenž lehce tečoval střelu Mathise Olimba, snížit. Žádné drama se ale nekonalo. Niederberger sice musel následně předvést několik dobrých zákroků, poslední slovo měl ale Bergmann.

Dalším soupeřem Německa bude v pondělí Kanada, která na úvod nečekaně prohrála s Lotyšskem 0:2. "Nemusíme se nikoho bát. Myslím, že máme šanci uspět," řekl sebevědomě Lukas Reichel, 19letý synovec české legendy Roberta Reichla.

Mistrovství světa v hokeji v Rize - skupina B (Arena Riga):
Norsko - Německo 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Lilleberg (M. Olimb, Haga) - 20. Plachta (M. Müller, Seider), 24. Gawanke (Brandt, Noebels), 27. Pföderl (Reichel, Noebels), 31. Reichel, 45. Bergmann (Nowak, Krämmer). Rozhodčí: Bruggeman (USA), Gouin - McCrank (oba Kan.), Constantineau (Fr.). Vyloučení: 3:2, navíc Lilleberg (Nor.) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.
Norsko: Haukeland - Lilleberg, Holös, Lesund, Espeland, Kaasastul, Krogdahl, Holm - Pettersen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen - Olden, Trettenes, Lindström - Haga, M. Olimb, Valkvae Olsen - Röymark, Brekke Henriksen, Kristiansen - Solem. Trenér: Petter Thoresen.
Německo: Niederberger - Seider, M. Müller, Holzer, Brandt. Nowak, Wagner, Gawanke, J. Müller - Rieder, Krämmer, Kühnhackl - Pföderl , Noebels, Reichel - Eisenschmid, Loibl, Plachta - Tiffels, Kastner, Bergmann. Trenér: Toni Söderholm.

Reklama

Související témata: