Hlavní obsah

Kanada - USA 1:5Kanada ostudu nenapravila. Na MS prohrála i druhý zápas

Aktualizováno

Kanadští hokejisté po fiasku s Lotyšskem prohráli i svůj druhý zápas na MS v Rize. V nedělním zámořském derby prohráli s USA 1:5. Američané po úvodní porážce s Finy slaví na šampionátu první výhru. Dvakrát se mezi střelce zapsal útočník Trevor Moore.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Kanaďan Jaret Anderson-Dolan bojuje před americkou brankou.

Článek

Již po pěti minutách hry skončil zápas pro debutujícího amerického brankáře Stolarze, jenž si zřejmě poranil nohu. Do hry tak musel neplánovaně jeho náhradník Oettinger, tým USA tak hned na startu turnaje "protočil" všechny tři gólmany.

Pod první gól utkání se ale podepsal Kanaďan Kuemper, jehož zaváhání při rozehrávce za brankou potrestal Robertson. Na počet střel bylo utkání vyrovnané, Kanaďané si ale výraznější šance nevytvářeli. Američané naopak ve druhé třetině rozhodli o své výhře.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Gólová radost amerických hokejistů v zámořském derby s Kanadou.

Nejprve se ve 22. minutě prosadil střelou od modré čáry obránce Clendening, poté dvakrát skóroval Moore. Útočník Los Angeles ve 24. minutě využil přesilovou hru, poté ve 39. minutě potrestal chybu soupeře v rozehrávce.

Do třetí třetiny nastoupil místo Kuempera v kanadské brance Hill a jeho spoluhráčům se nakonec přece jen podařilo vstřelit první branku na turnaji. V 52. minutě se prosadil Comtois, poslední slovo měl ale obránce Tennyson.

"Je to velké vítězství. Kdykoliv se hraje zápas USA - Kanada, chcete být na správné straně. Zejména jako Američan," řekl Moore. "Ta rivalita je tam vždycky, bez ohledu na to, na jakém turnaji hrajeme. Je to pro nás těžká porážka, ale musíme se oklepat a zítra se dívat zase dopředu," doplnil jej kapitán Kanady Adam Henrique. Jeho tým se v pondělí utká s doposud neporaženými Němci.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Mistrovství světa v hokeji v Rize - skupina B (Arena Riga):
Kanada - USA 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 52. Comtois (Beaudin) - 8. Robertson (Garland), 22. Clendening (Hellickson), 24. Moore (Robertson), 39. Moore (Garland), 58. Tennyson (Clendening, Labanc). Rozhodčí: Schrader (Něm.), Sternat - Seewald (oba Rak.), Obwegeser (Švýc.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Bez diváků.
Kanada: Kuemper (41. Hill) - Walker, Stecher, Ferraro, Miller, Beaudin, Bernard-Docker, Power, Schneider - Comtois, Henrique, Brown - Hagel, Danforth, Pirri - Paul, Vilardi, Bunting - Perfetti, Anderson-Dolan, Foudy. Trenér: Gerard Gallant.
USA: Stolarz (5. Oettinger) - Wolanin, Roy, Jones, Tennyson, Hellickson, Clendening, Wideman - Abdelkader, Blackwell, Labanc - Robinson, Rooney, Chmelevski - Donato, Drury, Thompson - Robertson, Moore, Garland - Boyle. Trenér: Jack Capuano.
Tabulka:
1.Německo2200014:56
2.Kazachstán202005:34
3.Lotyšsko210104:34
4.Finsko210103:34
5.USA210016:33
6.Norsko210015:63
7.Kanada200021:70
8.Itálie200025:130

Reklama