Hlavní obsah

Rozhodnuto! Vitásek odletěl z Rigy, na MS si už nezahraje

Riga/Praha

Zlé předtuchy se potvrdily. Obránce české reprezentace Ondřej Vitásek, jenž hned v úvodním utkání na mistrovství světa proti Rusku utrpěl zlomeninu dvou žeber, na šampionátu definitivně skončil. Dějiště MS už opustil, ve středu ráno odletěl z Rigy domů. Informaci potvrdil tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva obránce Ondřej Vitásek z Česka a útočník Anton Burdasov z Ruska.

Článek

Vitásek se vrátil na mistrovství světa v dresu národního týmu po dlouhých sedmi letech, jenže jeho comeback měl hodně krátké trvání. Bolestivé zranění si přivodil při zdánlivě běžném hitu ve druhé třetině pátečního duelu se sbornou.

„Není to žádná sláva a lhal bych, kdybych říkal, že jsem i psychicky v pohodě," přiznával po zranění třicetiletý liberecký hokejista. Jeho návrat na led v Rize se nejevil hned po zjištění diagnózy pravděpodobně. Nyní už je jisté, že týmu kouče Filipa Pešána nepomůže.

„Stav Ondřeje Vitáska se bohužel zásadním způsobem nezlepšil a na mistrovství světa pokračovat nemůže," informoval Zikmund.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Národní tým má na mistrovství nyní k dispozici osm obránců a všichni už byli zapsáni na soupisku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama