Hlavní obsah

Jágr na MS nepojede. Hodně mě ale bolí odmítnout někoho, kdo chce pomoct, vzkázal

Praha
Aktualizováno

Hokejový útočník Jaromír Jágr českou reprezentaci na květnovém mistrovství světa neposílí. Vedení národního týmu se omluvil prostřednictví SMS zprávy. Uvedl to generální manažer reprezentace Slavomír Lener. Šampionátu v Moskvě se nezúčastní ani trio hráčů Philadelphie - brankář Michal Neuvirth, obránce Radko Gudas ani útočník Jakub Voráček neprošli v klubu výstupní lékařskou prohlídkou.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr na MS v Rusku dres české hokejové reprezentace neoblékne.

Článek

"Před chviličkou nám přišla od Jardy Jágra dlouhá zpráva, že si moc váží naší nabídky na mistrovství světa. Ale po sezóně na Floridě je zdrcený, protože čekal, že přes Islanders v play off postoupí dál. Navíc je fyzicky i psychicky úplně odřený," prohlásil Lener ve středu večer ve Znojmě před utkáním národního týmu se Švédskem.

"Nabídky si strašně váží a hodně těžko se mu odmítá žádost někoho, kdo chce pomoct. Tím myslel pana Vůjtka. Napsal, že ho hodně bolí odmítnout. Kdyby jenom trochu cítil, že je na tom fyzicky a psychicky dobře, mistrovství by zvážil. Všem přeje hodně štěstí a chce se připravit na další sezónu," uvedl Lener.

Jágr, jenž s národním týmem získal zlato na šampionátech v letech 2005 a 2010, sice po loňském domácím mistrovství světa ukončil reprezentační kariéru, zástupci národního týmu ale do poslední chvíle nechtěli jeho účast na šampionátu v Rusku vzdát. Přes hráčova agenta Petra Svobodu se snažili legendárního forvarda oslovit. Nakonec to ale nedopadlo.

Lener: Klobouk dolů před Jardou Jágrem

"Jardovi jsem odepsal, že si ho hrozně vážíme, že poslal takhle dlouhou a upřímnou esemesku. Jsme rádi, že nás nenechal dlouho čekat, protože jsme mu sami psali, že bychom potřebovali znát jeho stanovisko co nejdřív. Postavil se k tomu tak, jak jsme potřebovali. Mockrát nám pomohl a myslím, že národnímu týmu ještě v budoucnu pomůže. Třeba už v září na Světovém poháru. Ale to je jen moje osobní domněnka. Každopádně klobouk dolů před Jardou Jágrem," vážil si Lener Jágrovy rychlé odpovědi.

Ze zdravotních důvodů do Ruska nepocestují ani Michal Neuvirth, Radko Gudas a Jakub Voráček. Všichni tři hráči Flyers, kteří v prvním kole vypadli s Washingtonem, neprošli v klubu lékařskou prohlídkou. Na MS s jistotou nepojede útočník Panterů Jiří Hudler, o jeho klubového spoluhráče obránce Jakuba Kindla zase reprezentace neprojevila zájem.

Dorazily i další omluvenky

"Poslední měsíc jsem hrál se zraněným zápěstím a v posledních zápasech jsem hrál s opichy, abych necítil bolest," napsal Gudas na svém facebookovém profilu. "Přes léto se dám zdravotně do pořádku, abych mohl odvést dobrý výkon v dresu českého hokejového týmu na Světovém poháru. Bude to pro mne čest," uvedl kladenský rodák, kterému v NHL končí tříletá smlouva.

"Kuba Voráček měl zlomenou nohu, taky jsme ani nedoufali. Ono to vypadá, že všichni odmítají, ale ty důvody jsou objektivní. Jiná věc je, kdyby Philadelphia postupovala. Tak by se to opichovalo dál, zranění by se neléčilo, možná zhoršovalo. Ten hráč to riskne," uvedl Lener.

V prvním kole play off NHL skončilo i Chicago, za které hrají Tomáš Fleischmann a Michal Rozsíval. Oba jsou sice zdravotně v pořádku, ale do Ruska nepřijedou.

Vůjtek má k dispozici čtyři hráče z NHL

"S oběma jsem mluvil. Fleischmann se necítí na první dvě lajny, sezónu měl všelijakou a férově řekl, že do třetí čtvrté lajny to není typově hráč. Velice si váží pozvánky," řekl Lener.

Obránce Rozsíval se omluvil z rodinných důvodů. "Jeden důvod je, že nemá kontrakt. A druhý je rodina. Je mu 37 let a říkal, že nebyl ještě u žádné rodinné oslavy a jeho syn má oslavu absolvování školy. V Americe je to velká událost, rodinná oslava a on by to chtěl zažít," uzavřel Lener.

Momentálně má Vůjtek k dispozici čtyři hráče ze zámořské ligy - obránce Michala Jordána (Carolina) a útočníky Tomáše Plekance (Montreal), Jiřího Sekáče (Arizona) a Davida Pastrňáka (Boston).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články