Hlavní obsah

Byl jsem křečovitý a hledal se, mrzelo Pastrňáka po debutu zakončeném debaklem

Znojmo

Na ledě patřil k nejaktivnějším českým hráčům, dostal se i do několika šancí. Ve své premiéře za seniorský národní tým se ale 19letý český hokejový útočník David Pastrňák branky nedočkal, zahodil i trestné střílení. Navíc musel skousnout prohru 2:7 od Švédů, což je největší debakl Vůjtkových svěřenců v této sezóně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Český útočník David Pastrňák před švédským brankářem Viktorem Fasthem.

Článek
Fotogalerie

Jak jste se při svém prvním utkání za dospělou reprezentaci na ledě cítil?

Hlavně zezačátku jsem se trošku hledal, protože to byl můj první zápas po čtrnácti dnech. Bylo to ode mě trošku křečovité, až třetí třetinu jsem se našel. Teď už vím, co od zápasů v seniorském nároďáku očekávat. Moje výkonnost se bude zvedat.

Nervozita vás nepřepadla?

Nevím, jestli to bylo nervozitou, ale několikrát jsem zazmatkoval. Někdy jsem měl dost času si puk podržet a neudělal jsem to. A v jiných případech zase naopak. Musím dané situace trošku líp rozeznávat a vyhodnocovat.

Jak se vám jevila vaše spolupráce v útoku s Tomášem Plekancem a Romanem Červenkou?

Nějaké chybičky tam byly, což se ale dá pochopit, když to byl náš první společný zápas. Musíme se ještě víc sehrát a půjde to nahoru.

Za stavu 2:2 jste neproměnil trestné střílení. Šlo provést lépe?

Před kličkou do bekhendu jsem jel zbytečně pomalu. Kdybych byl rychlejší, gólman by se nestihl k druhé tyčce vrátit.

Čím si vysvětlujete, že po vydařené úvodní desetiminutovce jste vypadli z role?

Začali jsme velice dobře, chodili jsme do brány a dali dva rychlé góly. Jenže pak jsme najednou přestali bruslit, z čehož vyplynuly fauly, kterých jsme udělali strašně moc. Švédové mají výborné přesilovky, ve kterých nás třikrát potrestali. Musíme být disciplinovanější.

Neovlivní mužstvo do dalšího zápasu nejvyšší porážka v sezóně?

Pořád je to jenom příprava. Musíme se soustředit, abychom se každým dnem zlepšovali a byli připravení na mistrovství světa. Na tréninku si to ale musíme vyříkat, abychom příště proti Švédům byli lepší.

Reklama