Hlavní obsah

Další komplikace pro Vůjtka? Sekáče dál bolí hlava, jeho účast na MS je ohrožena

Znojmo

Středeční utkání se Švédy pro něj skončilo už v první třetině, když byl po nárazu hlavou na mantinel otřesený a ze hry předčasně odstoupil. Útočník české hokejové reprezentace Jiří Sekáč se ani po dvou dnech necítí zcela fit a národní tým dnes ve Znojmě opustil a odjel domů. Jeho návrat je nejistý, třiadvacetiletý křídelník ale věří, že úterní generálku před mistrovstvím světa proti Kanadě v pražské O2 areně stihne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jiří Sekáč během tréninku hokejové reprezentace ve Znojmě.

Článek

„Teď je to těžké říct, ale mám dva dny volna navíc, takže doufám, že se to během nich zlepší. Budu hodně odpočívat a v neděli uvidíme. S hlavou je to ale těžké, člověk nikdy neví. Může to být za den v pohodě, nebo to může trvat i několik týdnů. Nikdy jsem otřes mozku neměl," řekl Sekáč v pátek dopoledne, když se chystal na cestu domů, zatímco jeho spoluhráči právě začínali rozbruslení před večerním zápasem se Švédy.

„V Americe nám pro případ, že se něco takového stane, dělají na začátku roku testy. Když pak někdo dostane úder do hlavy, udělají mu je znovu a z nich se pozná, jestli má člověk nějaký problém s hlavou, nebo ne. Tady (v Evropě) to tak bohužel není. Museli by u toho být doktoři, kteří s tím mají zkušenosti, a za mnou asi nikdo nepoletí," prohlásil útočník Arizony.

Už čtvrteční trénink kvůli bolestem hlavy a lehčímu otřesu mozku vynechal, místo toho jezdil v kabině na rotopedu. „Takhle to dělají i kluci v Americe. Než začnou chodit na led, vyzkoušejí si na kole, jestli mají bolesti hlavy nebo se motají. U mě zatím bolest hlavy pořád přetrvává, takže na led nemůžu. Hlava není sranda, a kdybych dostal další ránu, v nejhorším případě to může znamenat konec kariéry," uvědomuje si Sekáč.

Může se stát, že na MS nepojedu, přiznává Sekáč

„Nejhorší na tom je, že člověk je ve stejném stavu pár dní a pak neví, zda je mu lépe, nebo ne," řekl kladenský odchovanec, který si zranění hlavy přivodil hned v prvním střídání středečního duelu s Tre Kronor. Pak sice ještě absolvoval další tři, po nich už ale musel ze hry odstoupit.

„Nejdříve jsem sehrál první souboj, ze kterého jsem odjel úplně v pohodě. Při druhém mě soupeř v poslední chvíli zahlédl, trochu uhnul a já ho trefil hlavou. A pak jsem si dal druhou o mantinel. Cítil jsem, jak se mi trochu podlomila kolena, a začal jsem mít bolesti hlavy. Řekl jsem si, že nemá cenu riskovat zdraví. Hlava není žádná sranda," vracel se Sekáč k osudnému střetu.

A připouští, že jeho účast na světovém šampionátu je ohrožena. „Může se to stát. Pořád tam je ale jeden zápas (v úterý s Kanadou) a doufám, že se do té doby dám do kupy. Zůstávám pozitivní a věřím, že se dám dohromady," uzavřel účastník MS 2014.

Sekáč je jednou ze čtyř posil z NHL, které má trenér Vladimír Vůjtek k dispozici v přípravě pro šampionát. Dalšími jsou obránce Caroliny Michal Jordán a útočníci David Pastrňák z Bostonu a Tomáš Plekanec z Montrealu.

Reklama

Související témata: