Hlavní obsah

Vše odpuštěno, Sašo! Radulov se omluvil trenérům a chystá se s Rusy na MS

Moskva

S pětidenním zpožděním se útočník CSKA Moskva Alexandr Radulov připojil k ruské hokejové reprezentaci v přípravě na domácí mistrovství světa. Dvojnásobný světový šampión se omluvil trenérům sborné a na turnaji v Moskvě a Petrohradu, který začne 6. května, by neměl chybět.

Foto: levpraha.cz

Alexandr Radulov (vpravo) na archivním snímku v utkání CSKA Moskva s Lvem Praha.

Článek

Radulov dostal pozvánku do reprezentace, nicméně na nedělní sraz národního týmu v Novogorsku se nedostavil. Místo toho vyrazil do USA, kde údajně jednal o angažmá v NHL. O devětadvacetiletého hráče, kterému končí v moskevském klubu smlouva, prý stojí například Detroit, Colorado, Florida, New York Islanders, Toronto  či Washington.

Radulov již v dříve v zámoří oblékal dres Nashvillu, který jej draftoval v roce 2004. V základní části nejslavnější hokejové soutěže světa odehrál celkem 154 zápasů, v nichž dal 47 gólů a na dalších 55 přihrál.

"Alexandr všechno osvětlil (hlavnímu trenérovi) Olegu Znarokovi, sdělil mu důvody svého zpoždění a omluvil se realizačnímu týmu. Kouč mu dovolil připojit se k týmu, který pokračuje v přípravě na mistrovství světa," uvedl předseda správní rady Ruské hokejové federace Arkadij Rotenberg.

"Všichni víme, jak emotivní hráč Radulov je. Emoce mají být v hokeji prospěšné a Alexandrovy schopnosti jsou pro tým velmi cenné. Teď je nejdůležitější úspěšné vystoupení našeho týmu, to je náš společný cíl," řekl Rotenberg.

Podle ruských médií mohl za Radulovovu dosavadní absenci konflikt se Znarokem, který vznikl na  prosincovém Channel One Cupu v Moskvě, kde Rusové skončili poslední. Kouč údajně jemu a další hvězdě Iljovi Kovalčukovi vyčetl špatný přístup. Kovalčuk, který byl na turnaji stejně jako loni na stříbrném mistrovství světa v Praze kapitán, v ruské nominaci na domácí světový šampionát chybí.

Reklama

Související témata: