Hlavní obsah

Plekanec s Červenkou? Světoví hráči, říká Pastrňák a památeční puk předá mámě

Znojmo

Stejně jako při své středeční premiéře v seniorském národním týmu, i v pátek proti Švédům neproměnil trestné střílení. Jenže po odvetě s týmem Tre Kronor mohl být útočník české hokejové reprezentace David Pastrňák spokojený. Jednak kvůli drtivé výhře 7:1, ale i proto, že k ní pomohl vítězným gólem ze 13. minuty. Pro devatenáctiletého křídelníka to byl premiérový zásah v reprezentaci dospělých.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník David Pastrňák (druhý zleva) střílí gól proti Švédsku v utkání ve Znojmě.

Článek
Fotogalerie

„Jsem rád, že to přišlo už teď. Aspoň už můžu mít čistou hlavu a užiju si to," uvedl Pastrňák o své gólové dorážce, po níž mu kapitán týmu Tomáš Plekanec přivezl na střídačku puk. „Vezmu si ho domů a dám ho mámě. Ta má všechny mé věci, které jsem dostal na památku," plánoval.

Jeho formace s Plekancem a Romanem Červenkou hýřila celý zápas velkou aktivitou, příležitosti si vytvářela s neuvěřitelnou lehkostí a podepsala se i pod dva góly. „Vytvořili jsme si spoustu šancí a něco nám tam i spadlo. Doufejme, že se budeme pořád zlepšovat," věří forvard Bostonu.

„S klukama jsem v životě nenastupoval, ale oni jsou světoví hokejisté a jsem rád, že si s nimi můžu zahrát. Každý si musíme najít svou pozici. Když si budeme dávat rychlé puky na hole a hrát blízko sebe, budeme všichni spokojení," řekl Pastrňák.

Toho až překvapilo, když Češi ve třetí třetině za stavu 3:1 nasázeli za šest minut čtyři góly a odpor Švédů definitivně otupili. „Najednou jsem se podíval na kostku a už to bylo 7:1. Ale nebylo to jednoduché, zlomový okamžik přišel ve druhé třetině, kdy jsme při vedení 2:1 z pěti oslabení dostali jen jeden gól. Jejich přesilovky jsou velmi nebezpečné, kluci je ale výborně ubránili," chválil své spoluhráče.

Vůjtkovi svěřenci tak Švédům oplatili středeční porážku 2:7 a zvedli si tak sebevědomí. „Poučili jsme se a bylo dobré, že jsme jim to takhle vrátili. Jsme rádi i kvůli fanouškům, kteří byli ve Znojmě výborní. Ale v úterý proti Kanadě musíme být zase o něco lepší," nabádá před generálkou na MS v Rusku Pastrňák.

Reklama