Hlavní obsah

Jarůšek si potřebuje sehnat byt v Hradci, ale klidně to odloží až po mistrovství

Praha

Vůbec nepočítal s tím, že by vydržel v národním týmu až do finální fáze přípravy na hokejové mistrovství světa. „Vyvrbilo se to pro mě docela nečekaně a možná už tam je i nějaká malá šance, že bych se trenérům skutečně pro šampionát hodil,“ usmál se čtyřiadvacetiletý útočník Richard Jarůšek, jenž ještě před úterní nominaci změnil extraligovou adresu. Po třech sezónách v Mladé Boleslavi se stěhuje do Hradce Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Richard Jarůšek slaví gól proti Švédsku.

Článek

„Jedním z hlavních důvodů bylo, že jsem chtěl v Boleslavi jednat o smlouvě a bohužel se mi dlouhou dobu nikdo neozýval. Řekl jsem, ať pošlou návrh, bohužel se tak celý měsíc nestalo a já nemohl čekat. Až když nastoupil jako sportovní manažer David Výborný, tak se o tom chtěli konečně začít bavit, ale už to nemělo smysl. Byl jsem domluven víceméně s Hradcem. Další důvod je, že bych tam chtěl dostat daleko větší prostor ve hře," řekl Jarůšek, jenž měl o svém novém působišti jasno už delší dobu.

Po čtvrtfinále play off extraligy věděl, že vyřadil svého budoucího zaměstnavatele. „Vůbec jsem si to takhle nepřipouštěl. Chtěl jsem se ukázat, abych se tam dobře zapsal. Měl jsem smlouvu v Boleslavi a makal jsem pro ni, chtěl jsem udělat úspěch," uvažoval Jarůšek.

V Hradci Králové je teď novým koučem Václav Sýkora. Věděl jsem, že se tam jedná o trenérech, nakonec se to vyrojilo takhle. Osobní zkušenost s panem Sýkorou nemám, ale dostal jsem na něj pozitivní reference od kluků. V Boleslavi jsem už vyklidil a odevzdal byt, a jak teď pořád jezdím s nároďákem, tak je ze mě vlastně hokejový bezdomovec. Všechny věci mám u rodičů přítelkyně ve Znojmě, musím rychle najít něco v Hradci a bude to asi kvapík," uvažuje Jarůšek.

Pojede na MS?

Zařizování nového bydlení by ale jistě rád ještě o několik týdnů odložil kvůli mistrovství světa v Rusku, kam se snaží probojovat. „Do každého zápasu jdu naplno a makám o své místo tady," přiznává Jarůšek s tím, že moc rád by si zahrál i úterní generálku s Kanadou. „Byla by to nádhera, komu se to poštěstí hrát proti úřadujícím mistrům světa," zasní se.

„Pokud bych skutečně nastoupil, pokusím se odvést výkon na sto dvacet procent a potom mohu jen doufat, že bych se trenérům třeba do čtvrté lajny hodil na mistrovství světa. Rozhodně nemám nic jistého," dodal Jarůšek, který přitom debutoval v národním týmu teprve v prosinci.

Stihl už ale v sedmi mezistátních zápasech vstřelit dvě branky. „Snažím se hrát hlavně pro mužstvo, góly jsou jen třešnička," usmívá se Jarůšek a říká, že partnerce při odjezdu na reprezentační sraz nahlásil, že buď se uvidí hned ve středu, pokud přijede z Prahy, nebo až zadlouho, po návratu z Moskvy.

Měl by Richard Jarůšek startovat na letošním mistrovství světa v Rusku?
Ano
88,8 %
Ne
11,2 %
Celkem hlasovalo 1057 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.