Hlavní obsah

OBRAZEM: Čeští brankáři ukázali masky pro MS. Má hezčí Francouz, nebo Furch?

Svádí spolu souboj o pozici brankářské jedničky na mistrovství světa v Rusku, pro které si oba nechali udělit speciální masky. Gólmani české hokejové reprezentace Pavel Francouz a Dominik Furch shodně vsadili na motivy České republiky a dnes své masky i ukázali. Která se vám líbí víc? Hlasovat můžete v anketě pod článkem.

Foto: Jan Škvor, Sport.cz

Dominik Furch ukazuje svou masku pro mistrovství světa v Rusku.

Článek
Fotogalerie

Nápad nechat si vytvořit speciální design masek pro šampionát v Moskvě a Petrohradu vyšel z hlavy reprezentačního trenéra brankářů Petra Jaroše. „Přišel za námi s tím, že by bylo fajn, abychom vypadali sladěně. Aby bylo vidět, že patříme do reprezentace, abychom na masce neměli motivy ze svých klubů," přibližuje Francouz.

„Byl jsem pro, protože maska je pro nás gólmany taková sebeprezentace. Jsem rád, když hezky vypadá a ladí," pokračoval Francouz, který se nechal inspirovat Tomášem Vokounem a jeho maskou ze zlatého šampionátu z roku 2010.

„Tomáš Vokoun byl můj idol a i z toho důvodu jsem si teď zvolil podobný symbol. Chtěl jsem mít znak přes celou masku, jinak moc prostoru pro vymýšlení nebylo," dodal Francouz, na jehož zadní straně masky se nachází jeho přezdívka a zároveň notový zápis české hymny. „Myslím, že to je docela vtipný a hezký," usmál se gólman Čeljabinsku.

Furchova fosforeskující "stopka"

Jemu i Furchovi design masky zhotovil Bohumil Korál ze Sušice. „Patří mu velký dík, v šibeničním termínu to zmáknul během dvou dnů," pochvaluje si Francouz.

I na Furchově masce se nacházejí převážně české státní symboly, v čele s velkým státním znakem. Na zátylku pak má nápis „STOP", který v klubové sezóně běžné nosí na přední straně masky. „Ta stopka je navíc z fosforeskujícího materiálu. Když se nasvítí a pak s ní přejdete do tmy, krásně září. Už jsem to doma zkoušel," chlubil se Furch. „Moc se mi maska líbí. Navíc jsem rád, že je světlejší, bude se mi hodit k bílé výstroji."

Který z českých brankářů má hezčí masku pro MS v Rusku?
Pavel Francouz
36,4 %
Dominik Furch
63,6 %
Celkem hlasovalo 10737 čtenářů.

Reklama