Hlavní obsah

Rusové neberou nic jiného než zlato! Tým má stmelit veterán Dacjuk

Moskva/Praha

Ze šampionátu na domácím ledě Rusové neberou nic jiného než zlato, i když rozpačité výsledky v přípravě, zakončené dvěma moskevskými porážkami v Euro Hockey Tour s Finy, jsou varující.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ruský útočník Pavel Dacjuk na tréninku sborné před startem MS.

Článek

„Žádnou paniku. Sborná je na mistrovství dobře nachystaná," uklidňuje trenér Oleg Znarok. „Jestli mužstvo nezvládne úvodní zápas proti Česku, fanoušci i média vylijí na ruské hráče kotle žluči," vytušil web gazeta.ru. Šéf ruského hokeje Vladislav Treťjak i proto vyzval novináře, aby šetřili kritikou a přidali ve fandění. „Nevypouštějte kritické střely, na vřelé podpoře závisí výsledek sborné," řekl.

Ruskou hlavní hvězdou je 37letý útočník Dacjuk. „Umí stmelit tým," cení si Znarok, jenž má osm hráčů z NHL, včetně Panarina, nominovaného na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. „Každé jméno u Rusů je talent od boha, technicky skvěle vybavení hráči. Základ je mít k nim rychlý přístup. Když nedostanou prostor tvořit, můžeme jim to znechutit," uvedl pro ČTK český kapitán Tomáš Plekanec.

Na MS má nakonec hrát i útočník Radulov. „Kvůli doznívajícímu zranění třísel zatím není připravený, ale dáváme ho do kupy," řekl kouč o dvojnásobném mistru světa, který prošvihl sraz před MS, protože v zámoří vyjednával angažmá. Po omluvě ho vzal Znarok na milost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články