Hlavní obsah

Rozhodnuto! Do brány se proti domácím Rusům postaví Furch

Moskva

Do poslední chvíle tajili, koho ve svém úvodním zápase světového šampionátu v Moskvě proti Rusům nasadí do branky, svému soupeři za žádnou cenu nechtěli ulehčit situaci. Až hodinu před zápasem vedení české hokejové reprezentace oznámilo, že domácí sborné bude čelit gólman Dominik Furch, který tak dostal přednost před Pavlem Francouzem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Furch během tréninku hokejové reprezentace

Článek

Šestadvacetiletý gólman Omsku tedy dnes večer zažije premiéru na mistrovství světa a bude to pořádně ostrý debut. Furch totiž bude čelit i hvězdnému Pavlu Dacjukovi nebo Artěmiji Panarinovi, jenž v této sezóně NHL zářil v dresu Chicaga.

Ve vyprodaném Ledovém paláci v Moskvě, kde se se utkání odehraje, dokázali čeští hokejisté Rusy porazit v prosinci v rámci Euro Hockey Tour. Tehdy Vůjtkovi svěřenci vyhráli 4:2 a v brance rovněž stál Dominik Furch. Toho dnes čeká jubiljení desátý start za národní tým.

Český tým nastoupí v této sestavě: Furch - Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kempný, Kundrátek - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kašpar, Kousal, T. Zohorna - Jarůšek, Filippi, Koukal. Do hry bude ještě na střídačce připraven jako sedmý bek Milan Doudera a jako třináctý útočník Martin Zaťovič.

Reklama