Hlavní obsah

Slovensko - Maďarsko 4:1Slováci otočili zápas s Maďarskem a na úvod MS si připsali výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Marcinko 1 : 0
14. Banham 1 : 1
18. Jurčo 2 : 1
36. Sekera 3 : 1
58. Lušňák 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Slovenska porazili ve svém prvním utkání na mistrovství světa Maďary 4:1. Nováček na turnaji se zmohl pouze v první třetině na vyrovnání sporným gólem Franka Banhama. Od té doby už měli Slováci průběh střetnutí pod kontrolou.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Hokejisté Slovenska se radují z gólu proti Maďarsku.

Článek

Slovenský tým šel do vedení po sedmi minutách hry, kdy skákavý kotouč před brankovištěm Maďarů napálil do brány Tomáš Marcinko. Maďaři vyrovnali ve čtrnácté minutě, kdy Bartalis obkroužil bránu a jeho spoluhráči poté dotlačili kotouč do brány. Autorem gólu byl označen Frank Banham, od jehož brusle se puk odrazil za čáru.

Slováci se však záhy opět dostali do vedení, když Sekerovu střelu od modré čáry ještě z mezikruží tečoval Tomáš Jurčo.

Na 3:1 zvýšoval ve druhé části Sekera, který přihrál za bránu Jurčovi, ten se elegantně otočil s pukem a vrátil ho před bránu, kam mezitím sjel Sekera a zblízka prostřelil Rajnu.

Čtvrtou branku Slovenska přidal Patrik Lušňák, který skóroval více než dvě minuty před koncem, kdy už Maďaři zkoušeli štěstí bez brankáře. I za stavu 1:4 se trenér Rich Chernomaz znovu odhodlal ke hře v šesti, když byl za hákování vyloučen Libor Hudáček.

Na skóre to už nic nezměnilo, a tak si slovenský výběr může připsat první výhru na šampionátu. Maďaři si na první body v boji o záchranu budou muset počkat.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Petrohrad)
Slovensko - Maďarsko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Marcinko (Graňák, Dravecký), 18. Jurčo (Sekera, Marinčin), 36. Sekera (Jurčo, Marinčin), 58. Lušňák (Hrnka, Švarný) - 14. Banham (Galló, Bartalis). Rozhodčí: Mayer (USA), Wiegand - Kaderli (oba Švýc.), Ritter (USA). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 2830.
Slovensko: Konrád - Sersen, Meszároš, Sekera, Marinčin, Mikuš, Graňák, Švarný, Jaroš - Daňo, Réway, Bakoš - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, Marcinko, Bartánus - Lušňák, Šťastný, Hrnka. Trenér: Zdeno Cíger.
Maďarsko: Rajna - Wehrs, Dudás, Szirányi, Sagert, Stipsicz, M. Vas, Garát - G. Nagy, Sofron, Bartalis - Kóger, Galló, Sarauer - Kovács, J. Vas, Sebök - K. Nagy, Magosi, Banham. Trenér: Rich Chernomaz.

Reklama

Související témata: