Hlavní obsah

Norsko - Dánsko 0:3Hokejisté Dánska vstoupili do MS výhrou nad Norskem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Jensen 0 : 1
35. Jensen 0 : 2
60. Jensen 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Dánska porazili ve svém prvním zápase na mistrovství světa Norsko 3:0 a získali tři body do tabulky skupiny A, ve které hraje i česká reprezentace. Výrazně se o to zasloužil autor dvou branek Nicklas Jensen. Čisté konto udržel brankář Sebastian Dahm, který si připsal 44 úspěšných zákroků.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Hokejisté Dánska slaví gól proti Norsku v zápase MS.

Článek

"Tohle bude výbušná skupina," řekl Dahm po zápase a poukázal na řadu překvapivých výsledků v prvním kole moskevské skupiny. "Jakýkoli tým může postoupit do čtvrtfinále a kdokoli může sestoupit. Začali jsme dobře, ale musíme na to navázat. Nesmíme usnout na vavřínech," podotkl gólman Štýrského Hradce, hrajícího mezinárodní ligu EBEL.

Úvod zápasu patřil Norům, kteří byli aktivnější a Dahm v dánské brance předvedl několik dobrých zákroků. Nepřekonala jej ani největší soupeřova hvězda Zuccarello z New York Rangers.

Téměř trojnásobný počet střel však Norsku ke gólu nepomohl a na začátku druhé třetiny se ujali vedení Dánové. Ve 22. minutě otevřel skóre Nicklas Jensen. Stejný hráč trefil v 29. minutě tyč.

Jesper Jensen pojistil náskok

Následně se mohly prosadit oba týmy, ale skóre změnil až Jesper B. Jensen, který přiblížil Dánsko výhře. Norové však měli šance zápas zdramatizovat, zejména v přesilových hrách.

Jen samotný Eller dostal v utkání deset trestných minut, v závěru druhé třetiny i ve třetí části totiž dostal útočník Winnipegu dvě plus dvě minuty za hru vysokou holí.

Norové však nedokázali snížit ani při hře pět na tři. Vedle nepřesné koncovky na tom měl velkou zásluhu i spolehlivý Dahm. Poslední slovo měl poté při norské power play Nicklas Jensen.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A - Moskva:
Norsko - Dánsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Nicklas Jensen (Storm, Madsen), 35. J. Jensen (Eller, Nielsen), 60. Nicklas Jensen (Nielsen). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Wehrli (Švýc.) - Pihlblad (Švéd.), Šefčík (SR). Vyloučení: 2:8. Bez využití. Diváci: 6668.
Norsko: Haugen - Holös, Nörstebö, Johannesen, Tollefsen, Trygg, Ödergaard - Martinsen, K. Olimb, M. Olimb - Bastiansen, Zuccarello, Rosseli Olsen - Röymark, Forsberg, Roest - Ask, Dahlström, Valkvae Olsen - Trettenes, Stene. Trenér: Roy Johansen.
Dánsko: Dahm - J. Jensen, Nicholas Jensen, Boedker, Lassen, Nielsen, O. Lauridsen, M. Lauridsen, Kristensen - Ehlers, J. Hansen, Eller - Storm, Nicklas Jensen, Madsen - Bjorkstrand, Christensen, Green - Starkov, Poulsen, Bau Hansen. Trenér: Jan Karlsson.

Reklama

Související témata: