Hlavní obsah

Sekáč opouští reprezentaci na MS, netrénoval ani Pastrňák

Moskva

Českou hokejovou reprezentaci opouští na mistrovství světa v Moskvě útočník Jiří Sekáč. Ten se stále nezotavil z otřesu mozku, který utrpěl v přípravě se Švédy, a v neděli odletí domů. Odpolední trénink vynechal kvůli drobnějšímu zranění ze zápasu s Lotyšskem i David Pastrňák, trenéři ale věří, že pro pondělní souboj s výběrem Tří korunek bude forvard Bostonu k dispozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jiří Sekáč si na MS nezahraje.

Článek

"Bohužel to pro nás není příjemná zpráva. Mysleli jsme, že se dá dohromady. Ale zatížení je bohužel tak enormní, že se necítí dobře. Není ve stoprocentním stavu a po velmi důkladném pohovoru s lékařem i s Jirkou jsme se takhle rozhodli," prohlásil po nedělním tréninku asistent trenéra Jiří Kalous.

Sekáč si otřes mozku přivodil minulou středu při přípravném utkání se Švédskem ve Znojmě. Po mírném zlepšení zdravotního stavu sice útočník Arizony odcestoval s národním týmem do dějiště šampionátu, kvůli následkům otřesu mozku ale od pátku opět netrénoval a nezasáhl ani do duelů turnaje s Rusy a Lotyši.

Se Sekáčem počítali do základu

"Strašně nás to mrzí, protože jsme s ním počítali do základu. Zdravotní stav to ale nedovolil a dneska by měl Jirka odletět domů," řekl Kalous s tím, že realizační tým se zatím na soupisku, na níž jsou ještě dvě volná místa pro hráče do pole a jedno pro brankáře, nechystá nikoho zapisovat.

„Nedej bože se můžou zranit beci nebo útočníci. Tak chceme mít možnost podle toho reagovat," dodal Kalous. Mimo tak dál zůstává gólman Machovský, obránci Polášek se Zámorským a útočník Kubalík.

Spolu se Sekáčem se odpoledne na ledové ploše tréninkové haly Ledového paláce neobjevil ani křídelník první útočné formace David Pastrňák. Ten si v sobotním souboji s Lotyši přivodil menší zranění. „Dává se dohromady, aby byl v pondělí připraven na Švédy. Doufám, že bude," věří Kalous.

Kalous doufá, že Pastrňák na Švédy bude

Procenty ale Pastrňákův start odhadovat nechtěl. „Vůbec nechci spekulovat. Chtěli jsme mu ulevit, ať se dá dohromady, ať si odpočine. Doufáme, že zdravotní problém odezní. Kdyby to nešlo, máme připravenou variantu prohození určitých hráčů. To je ale předběžné. Věříme, že David nastoupí," uvedl Kalous.

A stejně jako před předešlými dvěma zápasy nechtěl prozradit, kdo se proti Švédům objeví v brance. „Gólmani už to vědí. Všichni trenéři jsme se shodli, kdo by měl nastoupit v brance. Nechceme to ale teď samozřejmě prozrazovat," byl Kalous striktní.

V zámoří pokračují série 2. kola play off NHL a blízko vyřazení je Dallas, který prohrává se St. Louis 2:3 na zápasy. Volní by tak teoreticky brzy mohli být útočníci Radek Faksa a Aleš Hemský. „Samozřejmě sledujeme, jak se situace v NHL vyvíjí. Ale zatím počítáme s hokejisty, kteří jsou tady," uzavřel Kalous.

Jak dopadne třetí vystoupení české hokejové reprezentace na MS proti výběru Švédska?
Češi vyhrají v základní hrací době
59,4 %
Česko zvítězí po samostatných nájezdech
3,7 %
Češi vyhrají v prodloužení
4,5 %
Švédsko vyhraje v základní hrací době
28 %
Švédové zvítězí po samostatných nájezdech
1,7 %
Švédsko vyhraje v prodloužení
2,7 %
Celkem hlasovalo 41770 čtenářů.

Reklama