Hlavní obsah

Pokud budeme hrát srdcem, můžeme porazit každého, hlásí Jordán před Švédy

Jan Škvor (Moskva)Sport.cz

Atmosféru světového šampionátu si užívá potřetí v kariéře. Stejným číslem se z obránců české hokejové reprezentace zapsaných na soupisce turnaje v Moskvě může pyšnit jen Jan Kolář. Ostatní beci sice hrají na mistrovství světa premiérově, Michal Jordán ale pozoruje, jak se od začátku přípravy na vrchol sezóny výkonnostně zvedají. „Je super, jak jsme zvládli zápasy s Rusy a Lotyši. Teď to jen potvrdit,“ říká obránce Caroliny před dnešní bitvou se Švédy.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Český reprezentant Michal Jordán (vpravo) a Ivan Tělegin z Ruska.

Článek

Jordán debutoval na MS před dvěma lety v Minsku, loni nechyběl doma v Praze. „V minulých letech jsme měli na šampionátech víc individualit, ale i teď je tu velmi slušný tým. Dokázali jsme to proti Rusům a ukázali, že můžeme hrát s kýmkoliv. Pokud budeme hrát srdcem a obětavě, opravdu můžeme porazit kohokoliv," řekl.

Sobotní vydřený triumf nad Lotyšskem podle jeho názoru mužstvo může ještě víc nastartovat. „Určitě nám to jako týmu pomůže o hodně víc, než kdybychom vyhráli 5:0 a zápas jenom doklouzali. Samozřejmě jsme ztratili bod, ale pět získaných z možných šesti určitě bereme," neskrývá Jordán spokojenost.

Po dvou hracích dnech si národní tým užil volné neděle, během níž absolvoval jen hodinový trénink. „Volno přišlo vhod. Po zápasech s Rusy a Lotyši jsme se na hotel dostávali až po půlnoci a šli spát pozdě," tvrdil pětadvacetiletý zadák, který s usínáním po náročných duelech neměl problém.

Jordán: Víme, co můžeme od Švédů očekávat

„Čím jsem starší, tím se to zlepšuje. Dřív jsem nebyl schopný zabrat do dvou do tří do rána. Když se ale vyhrává, tělo líp regeneruje a já osobně po nich i líp usínám," prozradil obránce, jenž nedělní podvečer strávil odpočinkem na hotelu. „Na pobíhání po městě totiž moc nejsem," usmál se.

Teď už se ale soustřeďuje jen na večerní souboj se Švédy. „Mají výborný tým. Měli jsme s nimi možnost hrát ve Znojmě, takže už víme, co od nich můžeme očekávat," připomíná dva vzájemné souboje z předminulého týdne, v nichž nejprve výběr Tří korunek vyhrál 7:2, pak ale v odvetě schytal od Čechů debakl 1:7.

„Nyní ale očekávám, že bude rozhodovat jen pár gólů. Musíme vycházet z dobré obrany a nepouštět je do vyložených šancí. Ale přesvědčili jsme se tady, že góly dávat umíme, tak snad to zase ukážeme. Věřím, že podáme dobrý výkon a urveme nějaké body," přeje si Jordán a nekouká na to, že případný triumf by Čechy o něco přiblížil vítězství ve skupině. „Nějaké výhledy dopředu jsou v tuhle chvíli zbytečné."

Reklama

Související témata: