Hlavní obsah

Pastrňák: Když budeme dodržovat taktiku, nebudeme mít problém se Švédy vyhrát

Moskva

Během volné neděle se jeho zdravotní stav zlepšil, a tak útočník české hokejové reprezentace David Pastrňák po pondělním půlhodinovém rozbruslení mohl vyhlásit, že na večerní zápas se Švédy na mistrovství světa v Moskvě je připraven.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

David Pastrňák (zprava) z ČR se snaží uniknout Alexeji Marčenkovi z Ruska.

Článek

Zdravotní problém jste si přivodil v sobotním duelu s Lotyši?

Menší zranění už mám delší dobu a proti Lotyšům se mi trošku vrátilo. Mohlo hrát roli i to, že jsme odehráli dva zápasy ve dvou dnech. Ale není to nic vážného, v neděli jsem si dal volno a dneska se už cítím mnohem líp. Na ledě to bylo v pohodě.

Jak jste strávil neděli?

S mužstvem jsem přijel na trénink na zimák, místo na led jsem šel ale na regeneraci. A večer jsme se šli s pár klukama podívat na Rudé náměstí.

Líbí se vám ruská metropole?

Je to pěkné město a procházku jsme si užili. V Moskvě jsem poprvé, takže jsem se rád podíval do jejího centra. Ale teď už přemýšlím o zápase se Švédskem.

Co od utkání očekáváte?

Bude to vyrovnaný zápas. Švédové mají výborný tým, my se ale chceme soustředit jen na sebe. Musíme hrát disciplinovaně a bez faulů. Když budeme dodržovat taktiku, nebudeme mít problém vyhrát.

Těší vás, jak zatím klape spolupráce s Tomášem Plekancem a Romanem Červenkou v prvním útoku?

Jsme na ledě od toho, abychom si vytvářeli šance a dávali nějaké góly. Zatím se nám to celkem daří, tak doufejme, že to bude pokračovat.

Poslední tři sezóny jste startoval na juniorských MS, teď zažíváte premiéru na tom seniorském. Vnímáte velký rozdíl?

Je to něco výjimečného, protože na mistrovství světa dospělých kouká celá Česká republika. I atmosféra je tady super a já si to užívám.

A po hokejové stránce?

Na dvacítkách jsme ještě všichni junioři a na ledě trošku létáme, tady je to už víc o taktické vyzrálosti, stejně jako je i důraznost o level výš. Rychlost je v obou kategoriích srovnatelná.

Reklama