Hlavní obsah

Bělorusko - Kanada 0:8Kanaďané pokračují v gólových přídělech, Bělorusové slízli zatím ten největší

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Brassard 0 : 1
22. Perry 0 : 2
24. O'Reilly 0 : 3
32. Duchene 0 : 4
32. Hall 0 : 5
42. O'Reilly 0 : 6
50. Stone 0 : 7
54. Matheson 0 : 8
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Reprezentanti Kanady zatím jednoznačně dominují ruskému mistrovství světa. Zámořský celek po pěti gólech do sítě Spojených států a sedmi zásazích nováčkovi z Maďarska dnes nešetřil ani Bělorusy, nad kterými zvítězil vysoko 8:0. Dva góly vstřelil O´Reilly a Kanada zůstává na turnaji stoprocentní. Celkově na MS hráči Javorového listu zvítězili potřinácté v řadě.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Kanaďan Taylor Hall (vlevo) se pokouší překonat běloruského brankáře Dmitrije Milčakova.

Článek

Kanada zvládla utkání bez větších potíží, přestože na úvodní trefu si musela chvilku počkat. V 11. minutě gólman Lalande v běloruské brance ještě při skrumáži uhájil čisté konto před Hallem a McDavidem, ale v 16. minutě se proti pravidlům provinil Chenkel a Brassard zblízka po Perryho přihrávce otevřel skóre.

Ve druhém dějství Kanaďané koncertovali. Vyhráli ho na střely mezi tyče 16:5 a především během prostřední dvacetiminutovky stihli čtyři gólové trefy. S první z nich přispěchal kapitán Perry už po 63 vteřinách od návratu z kabin, když využil velmi nepovedené střídání soupeře a sám zakončil přečíslení tří na osamoceného brankáře.

O'Reilly vstřelil gól v oslabení

Pak se Kanaďané bránili v oslabení, ale ujeli Jenner s O'Reillym, který sice zakončil bruslí, jenže sudí mu po kontrole situace na videu přiznali gól. Hall pak z dobré pozice pálil jen do boční sítě a Ceci orazítkoval tyč, ale ve 32. minutě se mezi střelce zapsali Duchene a jen 20 vteřin po něm Hall. Lalande poté přenechal místo náhradníkovi Milčakovovi.

Ten odolával do začátku třetí třetiny. Z ní bylo odehráno 86 sekund a O'Reilly s přispěním jednoho ze soupeřů zaznamenal druhý gól. V 50. minutě předvedli hokejovou parádu Scheifele se Stonem, jenž po rychlé kombinaci zakončil velmi snadno do prázdné brány. V přesilovce pak ještě dovršil debakl Bělorusů, kteří dosud na turnaji nebodovali, obránce Matheson.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Petrohrad):
Bělorusko - Kanada 0:8 (0:1, 0:4, 0:3)
Branky a nahrávky: 17. Brassard (Perry, Duchene), 22. Perry (Murray), 24. O'Reilly (Jenner, Ceci), 32. Duchene (Brassard, Ceci), 32. Hall (McDavid), 42. O'Reilly (Duchene, Scheifele), 50. Stone (Scheifele), 54. Matheson (Gallagher, McDavid). Rozhodčí: Gebei (Maď.), Wiegand - Fluri (oba Švýc.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4536.
Bělorusko: Lalande (32. Milčakov) - Djukov, Korobov, Gotovec, Jevenko, Lisovec, Chenkel, Ustiněnko - A. Kosticyn, Kaljužnyj, S. Kosticyn - Platt, Stas, Linglet - N. Komarov, Kitarov, Děmkov - Stěpanov, Pavlovič, Gavrus - Kovyršin. Trenér: Dave Lewis.
Kanada: Talbot - Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Matheson, Dumba, Hutton - Stone, Scheifele, Domi - Perry, Brassard, Hall - Duchene, McDavid, Marchand - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Reinhart. Trenér: Bill Peters.

Reklama

Související témata: