Hlavní obsah

Finsko - USA 3:2Finové zdolali i Američany a zůstávají na MS stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Koivu 1 : 0
13. Pihlström 2 : 0
14. Vatrano 2 : 1
41. Murphy 2 : 2
45. Komarov 3 : 2
Záznam online reportáže

Petrohrad
Aktualizováno

Hokejisté Finska zvítězili ve skupině B mistrovství světa nad Spojenými státy 3:2 a podobně jako Kanada zůstávají i po třech zápasech v petrohradské skupině stoprocentní. Vítězný gól severského celku vstřelil v přesilové hře Komarov.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Finský útočník Leo Komarov v souboji s obranou USA.

Článek

Souboj byl i konfrontací dvou adeptů na pozici jedničky letošního draftu zámořské NHL - Američana Matthewse a Laineho z Finska. Z pohledu statistik byl sice úspěšnější Matthews, který si připsal jednu asistenci, celkově spokojenější však byl jeho soupeř.

Do první výraznější šance se dostal Maroon, do vedení se však dostali Seveřané. V 10. minutě otevřel skóre pohotově střílející Koivu. O tři minuty později se Finové radovali podruhé, když Condona v brance USA překonal Pihlström.

Obhájcům bronzových medailí se však ještě v první třetině podařilo snížit, když Koskinen nedokázal zastavit tvrdou střelu Vatrana. Další šanci změnit stav měly oba týmy zejména v početních výhodách, brankáři však potvrzovali, že mají dobrou formu. Zaskvěl se zejména Koskinen proti Vatranovi ve 39. minutě.

Hned na začátku třetí dvacetiminutovky se podařilo vyrovnat Murphymu, z nerozhodného stavu se však Američané radovali jen krátce. O tři minuty později byl vyloučen Maroon a Finové přesilovku bleskově využili, vedení jim získal zpět Komarov. Ještě více přiblížit Suomi třem bodům mohli Barkov nebo Koskiranta, ani jeden z nich však příležitosti neproměnil. Finy to mrzet nemuselo, výhru ubránili i při závěrečné power play soupeře.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B - Petrohrad:
Finsko - USA 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Koivu (Mikael Granlund, Aho), 13. Pihlström (Pulkkinen, Sallinen), 45. Komarov (Barkov, J. Jokinen) - 14. Vatrano (Matthews), 41. Murphy (Maroon, Larkin). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Björk - Malmqvist (oba Švéd.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4830.
Finsko: Koskinen - Jaakola, Hietanen, Pokka, Lindell, Kukkonen, Ohtamaa, Salmela - Aho, M. Koivu, Mikael Granlund - Laine, Barkov, J. Jokinen - Pyörälä, Koskiranta, Komarov - Pihlström, Sallinen, Pulkkinen. Trenér: Kari Jalonen.
USA: Condon - Wideman, Hanifin, Murphy, Skjei, Warsofsky, Santini - Maroon, Larkin, Foligno - Schroeder, Matthews, Vatrano - Motte, Compher, Hendricks - Fasching, Hinostroza, Wood. Trenér: John Hynes.

Reklama

Související témata: