Hlavní obsah

Hokejisty Německa posílí na MS brankář Greiss z New Yorku Islanders

Petrohrad

Hokejisty Německa posílí na mistrovství světa v Rusku brankář Thomas Greiss z New York Islanders. Třicetiletý gólman se představí v elitní kategorii na světovém šampionátu poprvé, ale reprezentoval Německo na olympijských hrách v letech 2006 a 2010 a také před deseti lety v divizi I světového šampionátu.

Foto: Brad Penner, Reuters

Gólman New Yorku Islanders Thomas Greiss.

Článek

"Thomas měl hned zájem pomoci týmu. Byly vyřešeny poslední detaily s klubem a ve středu přijede do Petrohradu," řekl oficiálním internetovým stránkám šampionátu trenér Němců Marco Sturm.

Greiss odchytal v základní části NHL v uplynulé sezóně 41 zápasů s průměrem 2,36 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 92,5 procenta a jednou udržel čisté konto. V 11 duelech play off měl průměr 2,46 gólu na utkání a úspěšnost 92,3 procenta. V NHL má bývalý hráč San Jose, Phoenixu a Pittsburghu na kontě 130 utkání a celkem 12 jich odchytal v play off.

Greiss je pátou posilou Německa z NHL. V kádru už jsou útočníci Leon Draisaitl z Edmontonu, Tobias Rieder z Arizony a beci Christian Ehrhoff z Chicaga a Korbinian Holzer z Anaheimu.

Reklama

Související témata: